Nyårsafton!

God Morgon...

Slutet gott, allting gott... Sista dagen på det här året har börjat. Och jag har inte ens kommit i säng efter gårdagen. Blev ett par öl efter jobbet, en lång pratstund i kylan och sedan en iskall resa på tuben hem. Har tagit en lång dusch och jobbar på att återfå lite värme. Ska alldeles strax krypa ner i sängen.

Först hade jag tänkt att jag skulle summerat 2009 här på bloggen men vid närmare eftertanke så...nej. Det finns ingen anledning att rota i det som varit. Det viktiga är att se framåt. Att göra ett konstaterande om att 2009 varit ett riktigt skitår och jag har fått slita hund för att komma dit jag är idag är enkelt. Och nu kan det bara bli mycket bättre. Jag har en känsla om att 2010 kommer bli ett fantastisk bra år.

Det blir inga nyårslöften för min del utan snarare förhoppningar om att jag ska kunna göra min tillvaro betydligt bättre än den varit. Kunna ägna vänner och familj den tid de förtjänar, kunna ha roligt, ha en fritid...

Så med det säger jag godmorgon och god natt.

xoxo /// J


ruttet...

Hej!

Morgonstund har guld i mun? Njae, inte idag. Har sovit skitdåligt inatt, drömt konstigt om drinkar med ruttna ägg i, döda gäster och idiotbokningar... Vaknade lite halvt kallsvettig och var alldeles för trött. Men det var bara att kliva upp. Har druckit en massa te, pratat med mamma, gjort klart schemat, duschat, lekt med Smulan och sminkat mig. Strax dags att sticka iväg. Det kommer bli en låång dag idag...

xoxo /// J

Oengagemang?!

Hej!

Då börjar även denna kväll lida mot sitt slut. Har varit en lugn dag. Men jag är alldeles för djupt försjunken i annat än koncentration på det jag verkligen borde engagera mig i. Vet inte om det handlar om rent oengagemang eller om det helt enkelt är så att jag har för mycket att tänka på nu igen. Det mesta berör väl jobbet, men en hel del min personliga hälsa. Fast imorgon ska jag äntligen få träffa en läkare. =)

I övrigt så har det varit en bra dag. Men det är mycket konstigt folk ute nu i mellandagarna. Det märks att det inte är vår vanliga typ av gäster som hittar till oss utan en salig blandning... Positivt eller negativt? Både och...

Smulis och jag har ägnat en stund åt att gräva i leksakskorgen, fiska fram bollar som åkt in under sofforna och sedan lekt. =) Men nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen och sova lite innan det blir dags att gå upp igen.

xoxo /// J


Nattsludder

Hej!

Kom hem för ca en timme sedan. Kallt kallt kallt...och snorhalt! Hade lyckan att precis missa tuben och fick vänta kalla 27 minuter på nästa. Tur att man har bok med sig ibland, annars hade väntan blivit outhärdlig. Läser dokumentär-boken "Svensk Maffia" just nu. Rekommenderar den varmt, men det är ganska läskigt hur det ser ut i vårt avlånga land...

Resan hem gick utan några som helst konstigheter. Men till mitt stora förtret hade det blivit isgata hela vägen hem och jag hade juh varit så otroligt smart som tog sneakers idag... Bambi på hal is! haha... Men det gick utan några större missöden.

Har druckit en kopp te, ätit en lussebulle och gosat med Smulan (som tyckte jag varit borta på tok för länge), gått igenom posten (fick faktiskt ett till julkort idag) och nu är det väl egentligen läggdags. Börjar visserligen inte förrän sent imorgon, men borde kanske åka iväg och handla imorgon, finns typ ingen mat hemma så igår fick jag nöja mig med micropizza till middag...mmm.. vad upphetsande gott det var... (ana sarkasmen)

Dagen på jobbet har förflutit helt ok. Inga större missöden där heller. Det har varit stundtals lite segt och jag hade verkligen inte humöret på topp, men men, så är det vissa dagar (även i service-yrken). Hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt.

Fick Dan brown's senaste bok av mamma i nyårspresent igår så jag tror jag ska krypa ner under täcket och börja läsa den också... Natti natti...

xoxo /// J

äntligen är julen över!

Gomorron!

Det var underbart skönt att krypa ner i sin egen säng inatt. Har saknat min säng - verkligen! Även om sängen hos mamma o pappa inte går av för hackor. =) Smulan och jag låg och drog oss alldeles för länge. Hade ställt klockan på åtta och hade tänkt vara duktig och åka till gymmet idag, men sängen vann fajten. =)
Har ätit frukost och gjort klart schemat till jobbet. Ska alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig iordning för att åka och jobba. Misstänker att jag har jobbskjortor o dyl som måste strykas också.

I övrigt så händer det nog inte så mycket idag. Det ska på sätt och vis bli skönt att börja jobba idag igen. Det kan bli lite för mycket julfirande. Om inte annat så för mycket att äta...tihi... Mamma är helt underbar som ställer fram små skålar med godis överallt i huset och det går helt enkelt inte att låta bli dem, vilket bidrar till att man får träna extra hårt när man kommer hem igen. (men då måste man orka iväg till gymmet också)

xoxo /// J


sista lediga dagen..

Hej!
Nu har Smulan och jag lyckats landa i soffan och slappar framför en film tillsammans med julmust och ostbågar. Vi har helt enkelt haft en såndär underbar kväll hemma i soffan efter en lång dags resande från värmlands djupa skogar tillbaka till den hektiska huvudstaden.

Tänkte bara kika förbi bloggen och meddela att jag fortfarande är i livet. =)

xoxo /// J

Mer Jul!

Hej igen!

Då har vi passerat Kalle Anka för en bra stund sedan. Och det var ingen mer än katten som kollade. Vi tre systrar har stått i köket i flera timmar. Rullat tryfflar som sedan chokladdoppats, rört ihop romsås, örtagårdssås, gravlaxssås, laxsallad och mycket annat. Mamma har haft fullt upp med pynt och dukning, bjudit på skinksmörgås med tillhörande rödbetssallad och julmust. Visst är det bra härligt med traditioner?!

Nu har systrarna tre duschat och sminkat sig och det är ett evigt fixande med hår och kläder - som vanligt. Mamma har varit lite stressad över allt hon anser sig ha att göra men jag försöker lugna henne med att det faktiskt är OK om vi äter lite senare än vanligt. Vi åt trots allt lunch ganska sent.

I övrigt så är det väl lätt kaotiskt som vanligt. Har fortfarande inte slagit in Smulans julklappar, har inte gjort mig klar någonstans (går fortfarande i mjukisbrallor och sportbh). Men det är väl så julen ska vara...lugn och utan stress... !

xoxo /// J

Julafton

Hej!

Då var det julafton. God Jul!
Vaknade supertidigt av storasysters klocka som ringde. Sen kom Smulis och var jättegosig. Somnade om en liten stund. Är jättetrött idag. Har sovit riktigt dåligt inatt igen.
Gårdagen ägnade mamma och jag åt att pyssla hemma. Jag åkte in till samhället för att handla lite mittt på dagen och passade på att sola samtidigt. Kom tillbaka hem till huset och bara en liten stund senare så kom pappa hem från Karlstad, sen kom storasyster och sedan lillasyster. Vi drack lite kaffe och småpratade.


Till middag serverade mamma skinkpaj och till det avnjöt vi en trevlig Cabernet Shiraz: Les Comtesse. Trevligt att äta middag med hela familjen.
Efter maten var det dags att klä julgranen. Det gick ovanligt fort iår och den där riktigt julkänslan har inte riktigt infunnit sig iår. Tyvärr.
Sen ägnade sig systrarna tre åt att koka knäck och rulla tryfflar. Spännande värre.

Mamma och jag var uppe längst av alla, som vanligt och småpysslade lite. Satt och funderade lite på framtiden. Pappa och jag hade ett intressant samtal igår om jobb vilket väckte lite tankar och funderingar hos mig. Det är svårt när man vet så väl vad man vill, men när man samtidigt vet att man inte kan pyssla med det hela livet.

Vi har precis avklarat julfrukosten här hemma och har öppnat paket som tomten kommit med inatt. Han måste ha missat familjens överenskommelse om att inte ha några julklappar i år. (?!)
Har varit ute lite med Smulan och busat i snön och nu är det dags att försöka bli människa igen. Huvudvärken ligger molande i bakhuvudet, men det känns betydligt bättre idag. Gårdagen var inte någon direkt höjdare då jag hade ont i stort sett hela dagen och kvällen. =( Hoppas att det blir bättre idag.

Tills vidare så önskar jag en riktigt God Jul!

xoxo /// J


veckouppdatering

Hej!

Nu har det gått sådär härligt många dagar igen sen jag skrev sist. Men det är lite som om hur mycket tid man än verkar ha så räcker den aldrig till. Någon gång i allt detta stök och bök och all stress så ”lovade” jag att bättra mitt skrivande, men det verkar inte som om jag kunnat göra verklighet av det. Dock är det julledighet just nu. Underbart lugnt och skönt…trodde jag iaf.

I torsdags mådde jag inte speciellt bra. Febern hade kommit tillbaka och jag somnade rätt stenhårt när jag kommit hem från min examenslunch. Planen var att tömma en vinflaska och supa bort alla bekymmer för en liten stund, men det blev en kopp te och sen sov jag.

Fredagen började med ett långsamt uppvaknande och en mycket seg förmiddag. Kände fortfarande av febern och hade börjat få huvudvärk som senare under dagen eskalerade i migrän. Behöver kanske inte tala om hur skönt det ska bli att komma till en läkare i mellandagarna för att påbörja en utredning om vad all denna feber, huvudvärk/migrän och övriga symptom kommer utav.
Åkte till jobbet. Det var en helt vanlig standardfredag och det hände varken mer eller mindre än vanligt. Efter jobbet gick M och jag tillsammans med E ner till femtiofyran för att ta ett par kalla. Efter den första ölen stötte vi ihop med ett gäng vänner till M. (samma som vi träffade fredagen veckan innan) Och det blev drinkar. Sen var det mer eller mindre kört.
Vi åkte vidare till en annan klubb efter tre och fortsatte parta. Men när klockan var sex på morgonen insåg jag att jag var lätt full och var tvungen att försöka sova lite innan det var dags att jobba igen. Kom hem halv sju, full och glad…

Vaknade med aningen bakfylla och kände en viss motvillighet att åka iväg och jobba. Men det var bara att bita i det sura äpplet och gå upp. (kan man festa kan man jobba)
Kom till jobbet, käkade och drack stora mängder kaffe. Kvällen passerade även denna gång utan några konstigheter. Sen var det stängningsdags.
M och jag gick åter igen ner till femtiofyran och tog ett par kalla, men kvällen slutade faktiskt där. Åkte hem och gosade med Smulan istället och försökte ta igen lite sömn. Hela söndagen gick åt till att göra ingenting. Låg i soffan och kollade på lite tv, tvättade och påbörjade min packningslista. Åkte iväg till gallerian och uträttade ett par ärenden. Kom hem och fortsatte tvätta, åt middag och kollade på Blood Diamond.

Måndagen började klockan fem på morgonen med att jag vaknade i soffan, sminkad och påklädd. Hade visst somnat i soffan. Men jag gick upp och gjorde lite frukost och satte igång med att vika tvätt och städa lite. Betalade räkningar och beställde tågbiljett till Karlstad. Klockan sju kröp jag ner i soffan igen och kollade på nyheterna – och somnade igen. Vaknade nio och satte fart med allt. Sen bara sprutade timmarna iväg och helt plötsligt var det dags att hoppa in i taxin tillsammans med Smulan och åka till centralen.
Tågresan gick förvånansvärt fort och väldigt bra. Smulan var jätteduktig och gnällde knappt alls. Vi kom till Karlstad där mamma var gullig nog att hämta upp oss. Vi åkte via Tranhem (en gård utanför Karlstad) och hälsade lite snabbt på pappa, som jobbar där nu. Jag tror verkligen att det gjort honom gott att få jobba lite igen. Sen bar det iväg rakt ut i skogen. =)

När vi kom ”hem” blev det lite stök och plockning, ett glas vin och sedan middag. Mamma hade lagat en underbar köttfärspaj. Smulan kände definitivt igen sig och skulle prompt springa ut, trots tio minusgrader och snö. Men det var bra kallt åt tassarna. Det är så man skrattar lite åt henne. Ut ska hon men in lika snabbt igen.
Efter middagen så var jag bara allmänt supertrött och halvslumrade lite i soffan medan mamma strök.

Vaknade halv elva (har inte sovit så många timmar på länge) och gick upp. Mamma skulle ha en kund på besök elva så det var bara att få på sig kläder och äta lite frukost innan. När kunden väl dök upp så ägnade jag mig åt att sy i en knapp i min ena skjorta samt att sy fast en knapp i mina kostymbyxor lite bättre.

Sedan åkte mamma och jag in till samhället och uträttade lite ärenden. Passade på att äta lunch, tunnbrödsrulle med grillad, mos och gurkmajonäs mums.
Sen fixade vi ett par ärenden till innan det blev dags att åka tillbaka hem och ta ut julskinkan ur ugnen. Undrar lite hur mamsen tänkte när hon köpte fem kilo skinka…vi är ju bara fem personer i familjen, men det kommer bli MYCKET skinka i år. =)

Jag dammsög  hela huset, tog en liten tupplur och gosade/lekte med Smulan. Ikväll serverade mamma en räköverbakad lax med haricots verts och sparris till. Supergott verligen. Till det drack vi Lindemans Chardonnay. Efter maten stökade vi med att plocka upp tomtar ur kartonger, jag gjorde fem olika tryffelsmetar och bakade pepparkakor. Mamma ägnade sig åt att plocka fram ytterligare tomtar och ställa upp julgranen i foten i vardagsrummet. Sen var helt plötsligt klockan halv ett på natten. Hittills hade vi klarat av kvällen bra med hjälp av lite rödvin och julmust. =) Mamma och jag tvättade av oss sminket och kladdade in oss med ansiktsmasker så vi ska vara fräscha på julafton, trots lite sömn.





xoxo /// J


smul...

Om jag kunde ge dig himlen

Om jag kunde ge dig havet

Om jag kunde ge dig månen

Om jag kunde ge dig stjärnorna

Om jag kunde ge dig solen



...men allt du kan få är min kärlek...

det verkar bara bli knasigare...

Hej!

Idag tog jag min examen.

Det känns inte som om det finns mer att säga om det egentligen. Det känns lite konstigt. Skönt. Tråkigt. Tyvärr känns det inte lika bra som jag trodde. Jag hade förväntat mig lite mer. Men det är väl min vanliga tur här i livet. Hur spenderar man då sin examenskväll på bästa sätt? Jo, jag har legat hemma i soffan med feber igen.

Det har varit en väldigt knasig och konstig dag men jag orkar nog inte gå in på detaljer. Är bara så jävla less på att det hela tiden ska vara så mycket motvind i mitt liv. Hur mycket orkar man kämpa innan man ger upp?

xoxo /// J

Snökaosknasonsdag!

Hej!

Länge sen det var läggdags nu. Men jag är vaken. Tvättar och fixar. Har haft en såndär knasig och kaosartad härlig och tokig dag igen. Det är mycket som inte hunnits med idag men men, det kommer väl lite tid över till det också.
Gick inte alls upp så tidigt som planerat utan vaknade sakta och njöt av min varma säng. Sen ringde J från jobbet och va aningen groggy efter vaccinsprutan igår. Vi pratade en liten stund och sen var det bara att börja fixa sig inför lunchen jag planerat med L idag. Fick ett mess från henne och vi sköt fram lunchen nästan en timme. Vette sjutton vad jag pysslade med här hemma under den timmen, men det kan inte blivit mycket gjort.
Åkte in till stan. Skulle gå på banken och sätta in lite pengar, men då visade det sig att det var en kontantlös bank?!  Vad ska man med banken till om man inte kan hantera kontanter på den???
Sen åt vi indiskt; kyckling med curry - mums. Dock var det nog starkt för min lilla mage för den svider som faan nu. =(
Åkte till jobbet men passade på att köpa med lite Body Butter på vägen. Sen var det bara att sätta igång och jobba. Har inte hunnit köpa nånting att ha på mig imorgon och inte heller stay-ups eller strumpbyxor av den händelse att jag ska ha kjol eller klänning... Så nu sitter jag och funderar på om jag verkligen inte kan ha jeans? Sucka... Sååå tråkigt att jag inte hunnit med... Men men...
Det var relativt mycket att göra på jobbet idag. Roligt. Tycker inte riktigt om att jobba när det är lugnt, blir aningen rastlös...

Sen var det dags att åka hem. Pratade med mamma från det att jag klev ut genom dörren på jobbet och i stort sett hela vägen hem. Genom fönstret på tuben ser jag hur det yrde snö så stackars mamsen fick surfa in på sl.se och leta busstid åt mig. Kändes inte riktigt som en hit att behöva knalla tio minuter genom snöstormen. Och rätt i det hade jag. Hann bara komma upp från tuben så var jag vit som en snögubbe.
Tog mig gapskrattandes till busskuren och insåg att buss var ett mycket bra val en natt som denna.

Bussen kom och åkte iväg med frusna och snöiga mig. Sen var det dags att kliva av och jag inser när dörrarna öppnas, till mitt stora förtret, att ingen plogat trottoaren. Aja, det kunde juh inte vara så illa...bortsett från att det utanför dörrarna var en meter hög snödriva...så jag fick snällt hoppa ut ur bussen, över snöhögen och ner i den underbara kalla pudersnön...med sneakers...kallt...blött...skrattretande...
Jag skrattade hela vägen till lägenheten. Bokstavligen gapskrattade. Och mamma skrattade med mig i telefonen...
Nu har jag iaf kommit så långt att mams och jag pratat klart, det är snart dags för mig att krypa ner i sängen. Utanför yr snön för fullt och det tjuter lite i springorna mellan fönstren av den kalla vinterblåsten. Nog för att jag gillar snö, men måste stockholm alltid vara värst på allt?! Bara för att det kommer fem centimeter i norrland, måste vi ha tjugo? haha...

xoxo /// J

Tisdag...konstig dag...

Hej!

Idag har varit en skitkonstig dag på många sätt. Men en rolig dag, som alla andra.
Vaknade tidigt när klockan ringde och insåg att det var jättemycket snö ute. Alldeles vitt på backen och snön yrde i luften. Supermysigt. Drog dock täcket över huvudet med vetskapen om att jag faktiskt kunde ligga kvar en bra stund i sängen. Slumrade lite och sen pep telefonen. Först ett mess från J från jobbet och sen ett från E...och båda löd (mer eller mindre): ring mig!
Ringde först E och kollade läget och sedan J. Messade L och meddelade att vi fick skjuta på vår planerade lunch. Gick upp (klockan hade typ hunnit bli elva) och duschade, sminkade mig och fixade frillan, samtidigt som jag pratade med E och mamma i telefon. Under mitt samtal med E startade jag tvättmaskinen. Lätt tankspridd skulle man kunna säga för rätt som det var så började det spruta vatten över hela badrummet...haha... Jag hade visst glömt att stoppa avloppsslangen från tvättmaskinen i avloppet...haha...så det var en stooor vattenpöl på mitt badrumsgolv. Ägnade fem minuter åt att torka upp vatten. Sucka.
Sen konstaterade jag att jag tydligen blödde näsblod. Jag som ALDRIG blöder näsblod. Började febrilt känna på näsan ifall det var så att jag lyckats ge mig själv en fetingsmäll i sömnen...men icke...näsan kändes som den alltid gjort. Mamma tror att jag är lite lätt överarbetad...

Kom i alla fall iväg till jobbet efter dessa katastrofer. Stendött på jobbet idag så jag åkte hem riktigt tidigt. Besökte matbutiken på vägen hem. Handlade en massa, vilket egentligen var fullständigt onödigt eftersom jag bara skulle ha ägg och ett rengöringsmedel.
Pulsade genom snön till lägenheten och kände mig någonstans som ett litet barn igen och ville kasta mig ner i snön och göra en snöängel, men jag lät faktiskt bli.

Kom in och satte igång att baka lussebullar. (jag hade faktiskt gett mig faan på att jag skulle bara lussebullar iår och bättre sent än aldrig. Det finns vissa traditioner som man bara måste följa.) Ja, klockan var bara kvart över nio när jag började...och det tog typ tre timmar.... Så jag blev klar bara för en liten stund sen.
Halv elva - elva ringde mamma och vi har pratat sedan dess. Älskar dessa långa nattliga samtal med mamma då vi både vet att vi borde sova, men lik förbaskat så pratar vi om allt mellan himmel och jord i flera timmar. Jag vet inte hur många det är förunnat att ha en så underbar kontakt med sin mamma som jag har. Men jag uppskattar verkligen de här stunderna. Under tiden vi pratade blidde iaf lussebullarna klara. Jättesmaskiga...

Nu är det väl dags att gå och sova tror jag. Det har varit en konstig dag idag som sagt. Imorgon ska jag upp tidigt och fixa och dona som vanligt. Mycket på "att göra-listan" imorgon.

xoxo /// J

fetinguppdatering!

Hej!
Då var det dags för en rejäl uppdatering om vad jag pysslat med på sistone. Bloggningen har verkligen blivit lidandes av allt som varit den här hösten.
Onsdagen började tidigt på morgonen och var en helt vanlig dag då jag åkte ut till Hässelby. Dagen passerade ganska obemärkt och jag kom hem runt sju på kvällen. Satte igång med att göra klart tryfflarna och sedan gjorde jag egna förpackningar i guldpapper till dem. Det tog mig hela kvällen och sen var det bara att gå och lägga sig. Fick under natten feber igen, sucka.

Torsdagen började tidigt den också. Åkte till hässelby för att göra min sista dag där. Dagen gick fort tyvärr. Sen var det dags för fika. De skulle tydligen tacka av mig och det gjorde de verkligen. Fick värsta korgen av dem. Så himla gulliga och omtänksamma. Det hade jag verkligen inte förväntat mig. I korgen fanns det en massa godis, olivolja, en vinflaska mm... Det kändes verkligen som om det var alldeles för mycket. Blev otroligt berörd.
Sen var det dags för en massa kramar och alla fick ett varsitt paket med tryfflar i. Det verkade som om det var uppskattat. =) När vi fikat plockade jag ihop och begav mig hem för att krypa ner i sängen.

Jag låg alldeles för länge i sängen på fredagen och fick definitivt inget gjort här hemma. Åkte in och jobbade på kvällen. Efter jobbet gick E och jag ner till femtiofyran för ett par kalla, men hamnade bland några av hans vänner så det blev drinkar istället för öl. När femtiofyran stängde drog vi ner till stureplan och hamnade på labbet. Shit vad jag blir less på stureplan, som trots allt ska representera stockholms hetaste innekrogar. The Lab är ett rum med en bardisk. Det är självklart att man inte får roligare än vad man gör det, en allvarligt talat så borde stockholm kunna bättre!
En av de intressanta företeelserna var när en kompis kompis frågade mig vad jag ville ha att dricka och jag svarade cola (som i coca cola)." Aha, vill du ha "cola"? fick jag till svar. Jag tackade nej (såklart) och fick slutligen komplimangen att det var duktigt av mig att jag inte tog "cola" och fick efter en stund min coca cola. Det är inte lätt när det är svårt, men skönt när det går. Efter stängning tog jag en bulle hem för ett par timmars sömn innan det var dags att gå iväg och jobba igen.

Lördagen passerade som en vanlig dag på jobbet och det hände inget speciellt. Det var väl rätt segt dock. (undrar när jag ska lära mig att feber och festande inte är någon bra kombo?)
 Sov några timmar innan det blev dags att jobba söndag. Gårdagen var stillsam på jobbet. Åkte in tidigt och pysslade lite, vilket jag ägnade hela dagen åt sen. Åt på tok för mycket mat, hehe.
Efter stängning gick R och jag över med T till Fenix och tog ett litet glas. Tog en irish och det var så otroligt länge sedan. Mumma.
Sen var det hemgång och läggdags.

Upp tidigt idag och åkte in till skolan för att ha möte med mina handledare i skolan. Det gick riktigt bra. Tog bussen ner till Stureplan, köpte en saffranskrans och kilade upp till syrrans jobb för en morgonkaffe. Myspys verkligen. Så gulligt av syrran att ta sig tid att fika med mig på morgonen. Sen började det snöa på allvar ute och jag fick en riktigt frisk promenad från tuben och hem i snöyret.

Gjorde iordning smörgås och en kopp varm choklad med vispgrädde på och kröp sedan ner i soffan och myste. Tvärslocknade efter en liten stund och har sedan sovit till och från hela dagen, vilket förklarar varför jag är vaken så här sent. Det har iaf varit en lugn dag, vilket jag verkligen behövde efter åttiotimmarsveckan jag precis klarat av.
Nu blir det nog sängen som gäller dock. E faktiskt riktigt seg.

xoxo /// J

Ingen ursäkt kan räcka....

Hej!
Jag är ledsen för att jag varit så otroligt dålig på att uppdatera sen i slutet av förra veckan, men nu har det varit sådär tokigt mycket igen. Men det verkar äntligen som om det kommer att bli lite bättre nu.

I fredags var det en såndär totalknäpp kväll på jobbet. Nog för att det kan vara trevligt med glada gäster som handlar, men ibland kanske man ska säga nej, och då talar jag inte för mig själv. Det tog mig ca 20 minuter in på min arbetskväll att inse att de som våldgästade krogen hade druckit för mycket och borde gå hem. Ett gäng på 30-40 personer som varit på julbord, lite väl glada i hågen. Men men...
Mina älskade systrar kom iaf och åt på kvällen, mycket trevligt att få rå om dem en liten stund. Sedan var kvällen helt plötsligt slut och det var dags att åka hem. Totaldäckade.

Lördagen började med att jag vaknade långsamt. Gick upp och gjorde mig iordning tillsammans med min underbara lillasyster som spenderat natten i min lägenhet. Vi åkte in till stan och mötte upp storasyster vid tuben. Sedan följde de med mig till jobbet och fick dricka lite kaffe medan jag förberedde för öppning. Gulliga som de var hjälpte de till att ta ner stolar och tända ljus. =)
Sen var det fullt ös i flera timmar, superkul. Älskar när det är mycket att göra. Hade typ hela restaurangen med matgäster, alla var nöjda, mätta och belåtna. Kvällen passerade ganska obemärkt. Sedan gick jag o E ner till femtiofyran och tog några kalla. Supernajs.

Söndagen ägnade jag åt att ha ångest över min rapport till skolan. Nog för att den var halvklar sedan tidigare och det egentligen bara handlade om att skriva ihop den, men jag var bara så less. Fick iaf ihop den till slut.

Igår började jag dagen jättetidigt och åkte in till skolan med rapporten. Sedan bar det iväg till praktiken. Dagen flöt på och helt plötsligt var det dags att åka hem. Passade på att ta en liten lur i solariet på vägen och handlade sedan lite. Kom hem och gjorde två tryffelgrunder. Sedan var det middag, tortillas, lite städning, tvättning och gos med Smulan och så kom M över och gjorde mig sällskap.

Idag vaknade jag med ett ryck. Bokstavligen. Sedan var det lite jäktigt att komma iväg. Dagen har bara rullat på i en otroligt seg lunk. Har bara varit trött idag igen. Men mycket är det förbaskade skitvädret som är ute. Regn, grå himmel, mörker och ännu mera regn.
Tre åkte jag till kungsholmen för att klippa mig. Somnade nästan redan när L tvättade mitt hår. Hahaha. Är iaf jättenöjd med min frisyr - som vanligt. L är verkligen toppen! Sen hem, via matbutiken. Har gjort tre satser tryffelsmet till. Bakning på hög nivå här. =) Är otroligt nöjd med resultatet iaf så nu hoppas jag att tryfflarna bli lika bra som smeterna. Sedan så har jag kollat på Ugly Betty, Desperate Housewives och Brothers & Sisters.
Nu är det dags att gå och sova om jag ska orka upp imorgon igen.

Natti Natti

xoxo /// J

en snabbis...

Tänkte bara kika in och säga tack för idag och sov gott. Jag berättar mer om dagens händelser imorgon. Känner att jag e alldeles för trött och less faktiskt.

natti

xoxo /// J

nyvaken

God morgon!

Väcktes av en hungrig katt som definitivt skulle ha upp mig ur sängen och hon skydde inga medel heller. Sen ringde telefonen och jag insåg att det var lika bra att gå upp. Det var The Studio som ringde så i februari ska jag och två vänner iväg och bli stylade och fotograferade. Superkul.
Så dagen har börjat bra.

Har inte kommit längre än att jag fått på mig ett par mysbrallor, druckit en kopp te och kollat facebook. Ska väl sätta igång och städa undan lite för lillsyrran (http://zoyna.blogg.se) kommer i helgen. Är så tråkig att det blir tvätt, skriva rapport och handla mat innan det är dags att åka till jobbet.
Mår betydligt bättre idag, bara lite snuva och hosta som dröjer sig kvar, bortsett från att jag känner mig helt slut i kroppen efter veckans sjukmaraton. Så den här helgen blir lika stillsam som alla andra misstänker jag. Jobba och sova, skriva klart rapporten och umgås lite med syrran. Spännande värre.

xoxo /// J

Ny natt, nya funderingar

Hej!

Då har torsdagen passerat och det är mitt i natten. Har suttit och filurat en stund. Dagen har varit bra, känner mig betydligt starkare och friskare nu. Är äntligen på benen. Har ägnat dagen åt att skriva på min LIA-rapport. Borde kunna bli klar på några timmar om jag sätter igång med den på allvar. Har alla utkast klara så det handlar bara om att renskriva den. Måndag förmiddag är deadline och det ska väl mycket till för att jag inte ska hinna bli klar i tid.

Sitter och funderar lite allmänt. Senaste dagarna har jag funderat i sådant som jag kanske inte ska bekymra mig om, men det är inte för inte som tanken slår mig att det faktiskt kan hända mig något, och vad händer med allt då? Det är kanske rätt korkat att tänka på det viset, men samtidigt så tror jag att det är naturligt att man funderar. Jag har levt ett hårt med galet roligt liv och jag är så tacksam varje dag för att jag har en så underbar familj och så underbara vänner, för att inte tala om mitt livs kärlek som jag mötte för ganska precis två år sedan - Smulan. Hon är en så enormt stor del av mitt liv. Vet inte hur jag skulle klara vardagen utan henne.

Nej, jag ska sluta filura i dessa saker, det är bara deprimerande. Det är bara saker som dyker upp när man har alldeles för mycket tid över att fundera, något jag haft den här veckan som jag varit sängliggandes.

Imorgon är det fredag och jag hoppas att jag är frisk och kry så jobbet inte behöver bli lidandes. Tyvärr har min praktikplats blivit lidandes den här veckan och jag ljuger inte om jag skriver att jag haft dåligt samvete över det. Men jag kan inte riktigt hjälpa att "baconet" fick tag i mig.

Nu ska jag ta och försöka skriva lite mer på min rapport innan det är sängdags. Börjar bli lite trött faktiskt.

xoxo /// J

Hemma hos mig

Hej!

Idag har varit en ovanligt produktiv dag för att vara sjuk. Jag gick upp tidigt och satte igång med att pyssla om mig själv lite, har förfallit totalt den här veckan. Tog en riktigt lång dusch. Satte på mig rena myskläder. =) Sedan satte jag igång med att städa lite hemma, bäddade rent i sängen och gjorde allmänt mysigt. Sen så hade helt plötsligt hela dagen gått. Det har varit en riktigt fin dag ute idag, men jag har inte vågat mig ut på några långa utomhusäventyr. Tog mig i alla fall iväg för att köpa en liter mjölk i närbutiken. Jättekallt ute. Och det var det längsta jag varit ifrån lägenheten sen i söndags. Slumrade en stund i soffan.
Ikväll var det Grey's på tv. Men det kändes inte så roligt att kolla på det. Misstänker att jag är aningen trött på tv efter den här veckan.

åja... Jag tänkte iaf dela med mig lite av hur det ser ut hemma hos mig.


mitt sovrum med världens underbaraste säng

  smulis och hennes klöspelare/leksaker i hallen

en del av mitt vardagsrum

mys-/läshörnan

Det var väl allt för idag tror jag. Natti

xoxo /// J


2:a december

God morgon!

Då var det onsdag, halva veckan har förlupit. Och jag är fortfarande sjuk. Vaknade för en liten stund sen av en ljus och klar himmel utanför sovrumsfönstret. Det har varit minusgrader inatt. Rimfrosten har lagt sig på träd och mark.

Hälsostatusen idag: fortfarande sjuk. Snuvig och hostig med lätt feber. Fattar inte att det inte ger med sig. Har faktiskt varit helt lugn de här dagarna, bortsett från i söndag, men då trodde jag knappast att jag skulle bli såhär sjuk. Men jag börjar bli bättre. Känner mig mycket piggare idag.

xoxo /// J

1:a december, fortsättning

Hej!

Då är det kväll - äntligen. Fröken är fortfarande lika snuvig och hostig. Dagen har jag spenderat tillsammans med min LIA-rapport och sovit i soffan. Utöver det så har jag försökt plocka lite här hemma, men det finns verkligen inte mycket energi i mig. Funderar på om Smulan också är lite sjuk, stackarn bara sover hela tiden och nyser mellan varven.
I övrigt så har jag ätit lite pepparkakor. Får passa på att unna mig lite när jag ändå ligger hemma. Nu är det Ugly Betty som gäller och klockan nio är det Desperate Housewives.

Jag hoppas även att det var fler än jag som kom ihåg att tända tre ljus för cancern klockan åtta nu ikväll. Även om det inte direkt hjälper de som drabbats så kan tanken på dem betyda mycket.

Första december innebär även att man får öppna den första luckan i adventskalendern. Yippii!
Har köpt en sååå söt chokladkalender i år. =) Missade tyvärr första avsnittet av julkalendern på tv:n, men får väl försöka ta igen det imorgon istället.

xoxo /// J

Första december

Hej!

Tisdagen den första december. Det har snöat ute men är fortfarande för varmt för att det ska bli en vit hinna på mark och träd. Tro det eller ej men det blommar faktiskt tre lupiner ute på gården här. Det är något som är fel.

Hälsostatusen idag är genomförkyld. Har fortfarande feber, ont i halsen och är snuvig. Så jag fick snällt stanna hemma idag igen. Börjar misstänka svininfluensan. Och jag som hatar att vara hemma och stilla.
Men jag har iaf gjort en liten kraftryckning och tagit itu med att gå ut och slänga en massa gamla glas och muggar. Sen så sitter jag med min LIA-rapport. Hoppas på att jag kan bli klar med den nu i veckan så jag slipper skriva i helgen. Det är väl lika bra att utnyttja sjuktiden till att skriva.

Idag är det första december som sagt. Idag tänder jag tre ljus för cancern klockan 20.00.

I övrigt så är det en lugn och stilla dag hemma hos mig och Smulan.

xoxo /// J