What a day!

Hej!

Mätt och belåten efter en brakmiddag framför teven. Inte riktigt som planerat, men jag var så otroligt hungrig efter en härlig dag. Förmiddagen ägnades åt att putsa fönster, städa och tvätta. Sen blev det en snabb tillfixning och så stack jag iväg till Heron City med syrran för att gå på bio. Hann med en snabb kaffe innan filmen började. Vi såg Alice i Underlandet 3D...coolt värre med 3D... Är juh en av de där sega typerna som inte sett film i 3D förut...haha...
Efter bion åkte jag hem, packade träningsväskan och begav mig till gymmet...för första gången sen i november. Superskönt att få träna lite igen, men tog det väldigt försiktigt med tanke på gårdagens feber. Måste på allvar komma i form till sommaren nu. Kom hem, gjorde trettio extra sit-ups...=)...lagade middag och sitter nu nersjunken i soffan och bara njuter av att ha haft en kreativ och bra dag.

xoxo /// J

Äntligen ledig!

Hej!

Femte lediga dagen. Känns mycket ovant. Men det är skönt att få lite tid för mig själv här hemma och jag tror inte heller att Smulan beklagar att matte e hemma hela dagarna heller.

Fredagen som var min sista arbetsdag avslutades med party på Vickan i Kungsan. J och hans vänner kom också dit och festade med oss. Superbt. Vänner, party och pojkvän på ett och samma ställe. Knappast så jag ska klaga.
Lördagen spenderades i sängen nästan hela dagen. Åkte in till söder och tömde ur mitt skåp på jobbet. Sen var det iväg för att handla mat. Kom hem, packade upp och bytte om innan jag stack iväg igen. Åkte över till syrran och sedan tog vi bilen till mormor för att träffa mamma och pappa och äta middag. Mycket trevligt och mysigt. Fick även träffa mormor lite när hon kom hem från teaterföreställningen.

Kom hem och sen kom J över senare mot natten. Det resulterade självklart i att klockan hann bli jättetidig söndagmorgon, särskilt eftersom klockan vreds fram en timme också. Vi spenderade halva dagen i sängen och sen resten av dagen i soffan innan det blev kväll och dags för oss båda att ta itu med vardagsbestyren.

Måndag morgon gick jag upp tidigt, men fick snällt lägga mig igen på grund av min ögon inflammation. Fick slutligen ner svullnaden och kunde göra mig iordning för att åka in till stan och möta upp mamma och storasyster för klänningsprovning. Efter det åkte vi hem till syrran för mamma va tvungen att åka tillbaka till enköping. Syrran och jag spenderade resten av eftermiddagen åt prat och planering och ett flertal koppar kaffe. Det bjöds även på middag senare på kvällen och sen fick jag skjuts hem av min gulliga syrra.

Tisdagen vaknade jag med feber och ont i hela kroppen. Så hela gårdagen ägnade jag åt att sova i stora drag. Typiskt att man ska bli sjuk när man äntligen har ledigt. Men idag mår jag betydligt bättre. Har precis avslutat frukosten och ska sätta igång med någonting här hemma iaf...vet bara inte i vilken ände jag ska börja...

xoxo /// J

Sista dagen på jobbet...

God morgon!

En trött fröken som skriver. Det blev ganska sent igår igen. J kom och hämtade mig efter jobbet och vi åkte hem och satt uppe o pratade en stund. Sen hann klockan bli halv fyra innan han somnade. Och klockan var nog närmare halv fem när jag somnade. Mycket som rörde sig i frökens lilla huvud. Fick tillbaka en massa minnen från tidigare relationer - helt bisarrt måste jag tillägga. Det viktiga är att man lärt sig av det som gått fel. Men det kändes otroligt fel att en sådan sak snurrade runt i mitt huvud. Aja, jag var nog rätt trött o vimsig som vanligt.

Idag är det sista dagen på jobbet. Ja, för de som inte vet det så sa jag upp mig för en månad sen på grund av en rad olika skäl. Jag kommer av principsak inte att gå djupare in på varför då jag fortfarande hyser respekt för mina överordnade som personer och som arbetskollegor samt av hänsyn till de jag arbetar tillsammans med.
Men det är min sista dag.... Två år har jag varit där nu. Otroligt vad tiden går fort. Det är dags för mig att gå vidare i livet. Har känt att jag stått och trampat på samma punkt en längre tid nu och på det viset kommer jag aldrig att nå mina drömmar.

Så nu väntar några veckors ledighet innan jag kommer att börja jobba igen. Jag kan inte riktigt beskriva känslan, men det känns riktigt skönt.

xoxo /// J


Veckouppdatering

Hej!

Nu har jag haft sådär galet fullt upp igen. Men visst är det härligt när man inte ens hinner sitta ner i lugn och ro?!
Då är det dags för att gå tillbaka sex dagar i tiden och försöka uppdatera er som läser.

I fredags vaknade jag och gick till jobbet, liksaså i lördags. Inget speciellt med det direkt. Efter jobbet i lördags dock så kom J hit och vi satt uppe till halv sju söndag morgon, drack vin och pratade. Sov några timmar och sen kröp vi ihop i soffan igen och bara myste. På kvällen så åt vi lite mat och fortsatte prata. Första middagen vid mitt nya köksbord by the way. Myspys verkligen!!!

Måndagen började med att jag vaknade aningen försenad och satte fart med att göra mig iordning. Pratade i telefon och fick fantastiska nyheter. Åkte in till stan för en anställningsintervju som gick riktigt bra. Tog en kaffe på jobbet, sen en kaffe till på M:s jobb. Åkte iväg o träffade en annan person för lite jobbprat. Sen bar det iväg hemåt med lite ärenden på vägen. J kom över på kvällen och vi satt o pratade - igen.

Tisdagen började stressigt. Vaknade precis så jag hann iväg till frisören. Underbart att få fixa till frisyren igen. Efter det bar det iväg till syrrans kontor för lite kaffe och småprat. Hem igen, duschade och fixade makeupen innan det var dags att åka till jobbet. När jag kom hem efter jobbet ägnade jag mig åt lite tjejgrejjer, som att färga ögonbrynen, fila naglarna etc.

Idag har jag sovit hela dagen mer eller mindre. Gick upp och åkte till jobbet. Jobbade och åkte sedan hem. Den mest ointressanta dagen på en vecka. Har kommit hem, pysslat med håret, ätit rostade mackor =) och sitter nu o kollar på tv och kopplar av. Vet att det finns tusen andra saker jag borde göra - som att betala räkningarna t.ex. Men jag har faktiskt ingen lust att göra något annat för stunden. Klockan är dessutom över tre på natten.
Ska alldeles strax lägga mig i sängen och sova. Kan dock inte sluta tänka på J. Det gick kanske lite fort när vi blev tillsammans...men det känns så otroligt underbart och naturligt allting. Ja, då har jag stillat vissas nyfikehet med detta svar. J har träffat J och blivit förälskad... tihi...

xoxo /// J

Ännu en bra dag!

Hej!

Då har jag äntligen landat hemma igen. Klockan är mitt i natten och jag är superpigg. Har precis kommit hem, gjort en kopp te och satt mig framför datorn - typiskt mig beteende.

Vad har då fröken ställt till med idag tro? Jo, idag sov jag alldeles för länge. Stressade iväg till ett möte som dock blev inställt på grund av magsjuka (något man kan tycka att man borde blivit meddelad), men jag tog det onda med det goda. Ringde syrran istället och åkte till hennes jobb för att ta en fika och prata lite skit, samt lite allvar. Efter det - i stora drag - så begav jag mig hemåt, solade, hämtade mitt paket med nya snygga underkläder. Pratade med lillsyrran, duschade och gjorde mig iordning för att åka in till stan igen.

Middag på Dolly's och sedan ett glas vin på Och Himlen Därtill med superbt sällskap. Så jag har haft en jättetrevlig kväll med god mat och mycket prat.
Och Himlen Därtill är verkligen ett suvveränt ställe att sitta och bara ta ett glas. Förutom grymma bartenders så är utsikten det som lockar mest. 106 meter över marken i en sky bar sitter man och blickar ut över Stockholm, som med sin stadsprofil utgör en känsla av stillhet och ro, mitt i city. Sen ska man inte glömma att sällskapet utgör en stor del av en lyckad kväll, vilket i det här fallet var betydligt mer intressant än stället i sig. 

Så med de orden avslutar jag kvällens inlägg och önskar samtliga läsare en god natt.

xoxo /// J


St:Patrick's...

Hej!

Organisation och kommunikation... Ledord för ledarskap som jag starkt tror på. Konsekvent är ett annat bra ord som speglar hur ett ledarskap ska vara. Men inget av dessa ord verkar existera i den ruttna restaurangbranschen. Idag har det verkligen bevisats att det är på det viset. Jag brukar sällan klaga i bloggen på hur illa det kan vara på jobbet ibland av hänsyn till just jobbet. Men idag så togs priset definitivt. Jag älskar mitt jobb och jag älskar stället jag jobbar på, men är det så mycket begärt att få ett ledarskap där kommunikation, organisation och konsekvent faktiskt existerar?

I övrigt så har kvällen varit sisådär. Blandat bra och dåliga gäster. (läs: stammisar och idioter) Att ett firande av en dag som St:Patrick's kan få så många fullständigt hjärndöda människor att samlar på ett enda ställe är fascinerande. Även om jag inte längre brukar bli så förvånad så lyckades de ikväll att få mig att bli helt vansinnig. Det är inte ofta jag lackar ur, men ikväll skickade jag t o m med ut mig själv ur lokalen efter att ha fått ett rödvinsglas över mig så jag var blöt in till bh:n...behöver jag säga mer?

Imorgon är dock en ny dag då jag ska ta nya tag och glömma att den här kvällens ens har existerat. =)
Så vad ska jag hitta på imorgon då? Ja, det tänker jag faktiskt behålla för mig själv tills vidare. Men det kommer bli en spännande dag med roligheter inblandade. Berättar mer så småningom...

Sitter iaf här i min ensamhet och filosoferar tillsammans med ett glas gott rödvin. Det är skönt efter en dag som denna. Pratar lite på msn och bara njuter av tillvaron. Att saker kan vända så snabbt i livet är fascinerande.

xoxo /// J


Nattsuddigt...

Hej!

Idag vaknade fröken alldeles för sent...närmare två på eftermiddagen.
(Någon som såg ångvälten som körde över mig under natten?)

Gick upp, duschade, åt frukost, softade framför teven, sminkade mig och stack iväg. Solade på vägen till jobbet och blev ännu mera mosig... Kom till jobbet, drack kaffe, bytte om och startade kvällens arbete. Det var en relativt lugn och stillsam kväll, något som kan vara välbehövligt inför resten av veckan. =)

Efter jobbet åkte jag raka vägen hem. Kollade mailen och hade fått ett mycket roligt besked. =) Bilden som jag fotades för i lördags är klar och redigerad och jag är sååå nöjd med den. Sen så har jag suttit i telefon med Ab de senaste två timmarna och snackat massa skit. Men nu verkar det som om lyckan vänder för oss båda. Min älskade vän har kommit in på skolan och den utbildning som hon sökt och börjar redan på måndag. Jag är otroligt glad för hennes skull. Det kommer gå så bra för henne. =) Och självklart så ska jag hjälpa henne att läsa läxorna så hon får toppbetyg!

I övrigt så har dagen nog bara varit bra. Det har inte hänt så mycket - skönt... Har ett litet leende på läpparna och känner mig aningen bubblig, fast i kontrollerad form förstås - även om Ab anser att jag är fullständigt störd - fast på ett positivt sätt. Hehe...

Nu ska jag krypa ner i sängen med senaste numret av Cosmopolitan samt en klädkatalog och bara njuta av att för en gångs skull se framåt i tillvaron.

xoxo /// J


Over and out...

Hej!

Har kommit hem igen efter en så otroligt trevlig kväll ute. Det var länge sedan jag hade en så här trevlig kväll. Restaurangen, Peppar, var verkligen supermysig. Inredd som ett vinterland med hundratalet tomtar, snöflingor som hängde från taket, julbelysning...ja allt man kan tänka sig finns i ett julland. Maten var också bra. Inte bäst men mycket bra. Sen så var sällskapet superbt. Som sagt, jag har inte haft så trevligt på länge. Men det är väl som psykologen sa till mig: "man ska hoppa på hästen igen om man faller av". Och så är det juh. =)
Det är helt otroligt vad fort tiden kan gå när man har trevligt.

I övrigt så har dagen varit bra. Innan jag släpade mig in i duschen så kollade jag på filmen "sommaren med Göran". Bra film, smårolig och aningen träffsäker. Handlingen...Ja, Göran söker den rätta och i jakten på den rätta träffar han fel och blir besatt av henne. Samtidigt som han träffar rätt, fast i en annan kvinna. Men det är nog så i verkligheten också. Ibland träffar vi en person som vi någonstans vet är fel och samtidigt så finns den rätta där, mitt framför en, det handlar bara om att se det.

Så med det i åtanke och ett leende på mina läppar så tänker jag nu krypa ner i sängen och sova lite.

xoxo /// J

Monday

Hej!

Ja, då har man klarat av ett avsnitt av Desperate Housewives, frukost, hängt tvätt och pratat med mamma i telefon. Har dessutom haft samtal om den reklamannons som jag blev plåtad för i lördags. Spännande, spännande. Så nu kommer fröken att figurera vidare i media. =)
Mer än så känns det inte som om jag kommer att göra idag. Ska väl släpa mig in i duschen och börja göra iordning mig för kvällens eskapader om en stund. Ska som tidigare nämnt ut och äta middag idag.

That's it for now...

xoxo /// J

Söndagsmys!

Hej!

På eftermiddagen åkte jag iväg till gallerian och köpte en HDMI-kabel...ÄNTLIGEN!!!! Att det ska behöva ta så otroligt lång tid för att köpa en kabel...helt otroligt. Men nu är det gjort och jag kan äntligen kolla på film via datorn. Sweet! Sen tog jag en rejäl tur genom matbutiken. Inte roligt när man öppnar kylen hemma och inser att den är tom - bokstavligen.

Kom hem, dammsög hela lägenheten, städade undan en massa småsaker och satte sedan igång med matlagningen. Ikväll serverades det tacos. Gottigt. Till maten så kollade jag på film: Julie & Julia. Bra film som gav en eftertanke om att man inte ska ge upp en dröm bara för att man stöter på motgångar.
Sedan var det dags för film nummer 2. Couples Retreat. Komedi med samma innebörd om att inte bara ge upp. Skumt det där. Två filmer med samma budskap...slumpmässigt utvalda...

Efter att ha pratat en stund med J på msn kom vi fram till att en middag ute imorgon kunde vara trevligt. Och för att orka med detta måste jag nog krypa ner i sängen nu.



Natti natti

xoxo /// J


Sköna söndag!

Hej!

Hopkrupen i soffan, fortfarande klädd i morgonrock och tofflor. Har nyss ätit frukost, kollar på tv och kelar med Smulis. Otroligt skönt att inte behöva stressa iväg någonstans idag.

Beställt underkläder från nätet så de kommer väl hem nästa vecka.
Dessutom har jag fått mina paket från La Redoute och Nordicfeel. =) Kläder, parfym och mascara...sweet! Nordicfeel har otroligt bra priser och är dessutom fraktfria. Fick hem varorna efter bara tre dagar. Blir det bättre?

Resten av dagen ska jag ägna åt städning och tvätt. Måste åka och handla mat då det är tomt i kyl och frys. Så spännande låter jag denna dag vara. Dock kan det kanske förändras...vem vet...

xoxo /// J

...

För en vecka sedan sträckte farfar ut sin hand och farmor tog den...

Tack för den underbara tiden vi fick med dig. För alltid i våran hjärtan, för evigt i våra minnen.

Natt igen...

Hej!

Hemkommen från jobbet. Fortfarande aningen irriterad. Men jag kan knappt beskriva känslan av att få ta av sig skorna, slänga jobbkläderna i en hög på golvet och krypa in i en mjuk och skön morgonrock. Sminket är ett minne blott, frisyren skönt uppslängd som en tofs på huvudet och världens underbaraste kisse som stryker sig kring mina ben. Skönt att vara hemma med andra ord.

Har precis gjort en kopp te och sjunkit ner i en stol. Myys! Vet inte om jag ens kommer orka resa mig för att gå in i sovrummet och krypa ner i sängen...

Det har varit en spännande och aningen turbulent dag...som vanligt. Det verkar som om det händer otroligt mycket i mitt liv det här året. Både positivt och negativt. Tyvärr har väl det negativa varit den del som övervägt, men jag tror trots allt att det kommer bli ett bra år - till slut.

Vad kan man mer säga om livet i det hela då? Ja, inte mycket. Det finns så många saker man önskar vore annorlunda i dagsläget. Tyvärr har jag nog varit aningen för naiv för mitt eget bästa, jag vill alltid tro gott om alla människor. Jag vill kunna känna ett förtroende för de man arbetar med, umgås med och lever tillsammans med. Men det har visat sig vara svårare än så. Man ska inte döma hunden efter håren och inte heller döma utan att fråga först. Vad man sedan väljer att tro är upp till en själv, men man ska alltid söka sanningen först.

Nog med filosofi för idag. Nu ska jag försöka släpa mig in i sängen och sova tills dagen gryr och det är dags för nya tag. Imorgon är en ny spännande dag då mycket kan hända. Kanske det bara bli soffan och ett antal filmer, men det kan vara spänning nog efter en så fartfylld och händelserik vecka som denna varit. Ska berätta mer om detta senare. =)

xoxo /// J

Ogilla..

Hej!

Det finns få saker jag har emot andra människor. Men de som snackar skit om andra. De som ljuger. De som dömer utan att först ta reda på fakta. De som kallar andra för skällsord. Samt de som stjäl. Det är den absolut värsta typen av människor. (om man räknar bort mördare, våldtäktsmän samt religösa fanatiker)
Det är SÅ fel att andra anser sig ha rätten att döma en utan att ens fråga om det är sant. Det är SÅ fel att en person anser sig ha gjort en rättvis bedömning utifrån att man inte ens orkar titta på personen och kommentera skitsnacket. Ingen har rätt att döma någon annan utan att fråga om sanningen.

I övrigt så har jag inte så mycket att tillägga för stunden. Jag tycker bara otroligt synd om alla trångsynta människor som finns i den här världen. Det är skönt att jag iaf kan somna med gott samvete på natten och veta att de jag bryr mig om vet om det och vet att jag står på deras sida i vått och torrt...(ni vet vilka ni är)...


xoxo /// J


Sen natt...igen...

Hej...

Orkar inte skriva så mkt längre. Det känns som om sorgen sakta håller på att äta upp mig inifrån. Vet inte hur jag ska kunna hantera den här sorgen. Lägger allt fokus på jobbet just nu och det är väl det som håller mig ståendes. Samtidigt som jag är så trött av alla dessa sömnlösa nätter att jag knappt orkar stå på benen när dagen gryr. Varför händer det så mycket som detta i mitt liv?
Jobbet var en trygg plats för mig, men inte längre. Hemmet är den plats där jag brukar kunna koppla av och bara vara. Men inte ens det orkar jag. Jag är så rädd att jag när som helst bara faller samman i en hög på marken och inte kan ta mig upp. Vem lyfter mig om jag faller?

xoxo /// J

Lördag morgon...

Hej!

Jag önskar så att jag hade något roligt att skriva en dag som denna. Blev väckt av mamma för en timme sen. Tråkiga besked... Sitter och försöker samla ihop mig just nu för att orka gå iväg till jobbet. Hade det inte varit för att folk är så förbannat jävla känsliga så hade jag kunnat ringa någon idag och fått vara tillsammans med min familj, som troligen behöver mig mer just nu än vad jobbet gör.
Räckte inte det som varit hittills under januari och februari? Var det tvunget att fortsätta?

Solen skiner och himlen är blå. Hon valde en vacker vinterdag att somna på. Hon kommer för alltid att finnas i mitt hjärta och min tanke. RIP.

xoxo /// J

Nattprat

Hej!

Efter en helt vanlig frustrerande kväll på jobbet har jag landat i soffan. Väntar på tvättmaskinen och passar därmed på att äta lite glass och kolla på dåliga serier på tv. Det är en sån där natt när jag funderar igen. Funderar på livet, kärleken...och ja, kärleken...

Det där med kärlek har alltid haft en central roll i mitt liv. Jag tror verkligen på att den sanna kärleken finns. Undrar egentligen hur många gånger jag sagt det?
Jag har blivit utbjuden på ett antal dejter den senaste tiden, men ingen av kandidaterna har varit speciellt intressant. Jag har juh trots allt haft någon i mitt liv. Någon jag hade hoppats på att det kanske skulle kunna bli allvar med. Men nu är det inte så. Återigen börjar man fundera om den rätte finns. Jag börjar starkt tvivla nu. Kanske är det inte meningen att alla ska sätta sig till ro tillsammans med någon. Kanske är meningen för mig att leva ensam? Vad vet jag.

xoxo /// J


2:a mars

Hej...

Det snöar ute...igen...
Idag har jag inte så mycket att säga egentligen. Mår fruktansvärt dåligt. Om jag kunde skulle jag berätta varför. Men jag nöjer mig med att säga att vissa människor inte borde få gå fria, utan spärras in. Det har varit ett par tunga dagar i mitt liv.
Det är snart dags för mig att börja röra mig in mot stan. Ska försöka hinna fika med syrran innan jag börjar jobba. Om jag orkar.

xoxo /// J