joboholic

Hej hej!

Kort rapport från en helt slut fröken. Blev som sagt dubbelpass igår. Och varmt var det. Och vi satt nästan i skiten igår kväll då det var fotboll. Underbart!
Så idag är jag ganska trött får jag väl erkänna. Hade kunnat sova tills typ nu, men gick ändå upp vid elva och har engagerat mig i lite tvätt av arbetskläder och allmänt undanplockande. Önskar så att jag kunde få en dag ledigt och få njuta av sol och värme. Är nästan helt likblek i brist på sol och solarium. Men min tid kommer. =)
Ska snart iväg och jobba igen. Är bara såå trött. Skulle helst lägga mig i ett kylrum och sova just nu. Smulis tycker också att det är varmt och ligger nästan hela tiden framför fläkten. Stackars min lilla tjej. Men fläkten hjälper rätt mycket.

xoxo /// J

fler dagar till handlingen...

Hej!

Ja, nu var det väl på tiden att jag tog mig lite tid att skriva några rader igen och uppdatera vad jag har gjort de senaste dagarna. Önskar att jag hade mer ork och tid över att skriva oftare.

Ja, i söndags blev det ju ett långpass på jobbet. Var ganska lugnt, men blev en liten rush på kvällen. Kom hem runt ett och somnade vid två-tiden. Sen upp igen runt sex måndag morgon och gjorde mig iordning och åkte in till mitt "andra" jobb.
De senaste dagarna har väl sett likadana ut i stor utsträckning. Jobbar lunch och verkar som problemlösare. En ganska intressant kombination. Har fått lösa klurigheter som jag inte har en aning om hur de ska lösas egentligen, eftersom det inte ingår i det jag skulle göra från början. Men det är väldigt intressant måste jag säga. Så det har varit en ganska jobbig vecka rent mentalt hittills.
Imorgon är det arbete mellan nio och fyra på en stället och sedan börjar jag fem på mitt ordinarie jobb och jobbar till halv två. Så gissa om jag kommer vara trött imorgon!
Men det kommer nog att gå bra. Har dock inte jobbat så långa pass på evigheter.

Tack och lov så har lillsyrran kommit hit den här helgen och kan hjälpa mig att se till Smulan. Sys har sitt certifieringsprov den här helgen och är skitnervös, men jag är helt övertygad om att det kommer att gå jättebra för henne. Och så får juh Smulan en chans att umgås med sin "moster", tihi.

Ja, det blir bara jobb i helgen för min del. Så intressant är mitt liv just nu. Håller dock på att planera min semester lite mer i detalj. Längtar verkligen efter den. Och nu är det bara tre och en halv vecka kvar. =)

Måste nog ta och krypa ner i sängen nu...

xoxo /// J

Smulan!!!

Bara för att hon är så underbart fin!!!





Söndag...

gomorron!

Ja, då har jag släpat mig ur sängen, duschat och kladdat på lite smink inför dagens arbete. Ska snart gå. Har haft en riktigt mysig morgon med Smulan. Vi låg kvar alldeles för länge och gosade. Dock slumrade jag till mellan varven - tack o lov för snooze... annars hade jag aldrig kommit upp idag.
Ja, det finns inte så mycket mer att tillägga för stunden. Ska åka till jobbet nu som sagt. Hoppas på riktigt mycket att göra idag.

xoxo /// J

en natt i rösten...

Hej hallå!
Nu har jag kommit hem igen efter en hyffsat lugn kväll på jobbet. Det har väl inte hunnit hända avsevärt mycket i mitt liv de senaste elva timmarna kan jag påstå. Sitter och avnjuter en tallrik fil med müsli hemma i morgonrocken. Ska alldeles strax äta klart och sen leka lite med smulis innan det är dags att krypa ner i sängen och sussa så jag orkar med morgondagen. ja, för imorgon är det jobb som gäller igen. =)
Ser så mycket fram emot veckan som kommer när jag ska börja på Grappa. Det ska bli jätteroligt! Skönt med lite miljöombyte mellan varven också. Ganska skönt att inte ha skolan och pluggandet hängandes över mig just nu också. Det var som om en sten lyfte från mitt bröst när jag fick det högsta betyget på min hemtenta. =) Sååå skönt att det är sommarlov nu. Hjärnan känns mycket lättare.
Däremot så har jag börjat inse att jag verkligen har pluggat klart till jul. Det känns skitskumt. Som om jag inte vet vad jag ska göra efter skolan, även om jag är fullt medveten om vad som kommer hända. Nu är det inte så långt kvar tills dess att jag kan uppfylla min dröm om en egen krog.
Jaja, drömma kan jag göra när jag sover... tihi.. Nu ska jag ta o leka lite med Smulan och sen sova.

xoxo /// J

Full fart på fröken...

Hej!
Ja, då är det snart dags för mig att åka och jobba. Har varit ganska effektiv hemma idag. Städat ur skafferiet, lyft bort alla möblena i köket och skakat ur mattan ordentligt, dammsugit och skurat köket.. =) Har även engagerat mig i att vika tvätt.
Känns dock som om man aldrig blir klar...haha... men jag är väl en allmänt lite rörig fröken...
Har även lyssnat på en massa talbok. Har totalt förälskat mig i Harry Potter-böckerna och har redan kommit till den fjärde boken. Snittar på en bok i veckan nu... Ganska många timmars lyssnande blir det. Men hinner man inte sitta ner och läsa får man hitta andra metoder.
Jajaja... slut på tjatandet nu.
Skriver om jag orkar när jag kommer hem inatt.

xoxo /// J

GRATIS GLASS!!!

Åh, vad glad jag blir... Nu finns det äntligen en sida där man kan få glasscheckar!!!

Klicka på länken nedan, och blir då medlem du också!!!

http://www.sommarglass.com/?r=1975

oj vad intressant...

Hej!
Ja, just nu är mitt liv inte speciellt intressant. Torsdagen ägnade jag åt att sova i stora drag. Tvättade och städade lite också.  Men till 98% så sov jag hela dagen. Igår (fredag) väckte Smulan mig alldeles för tidigt. Så jag gick upp och pysslade lite hemma, fick tvättat en maskin till, bäddade rent, pysslade om mina blommor etc. Har verkligen försökt vara hemma så mycket som möjligt med Smulan nu eftersom jag kommer vara borta ganska mycket framöver. Sen var det dags att jobba lite. Det var superlugnt igår. Så jag fick gå in i baren och hjälpa till istället. Superskoj, men shiiit vad jag är rostig på bararbete... hahaha... Det var verkligen inte igår. Det är väl typ fem år sen jag jobbade i bar. Sure, en öl klarar jag att hälla upp, men tempot och drinkar... haha... Tur att det inte var så mycket att göra. Men övning ger färdighet och alla drinkrecepten sitter väl långt därinne...

Slutade vid halv tvåsnåret och åkte hem. Tog en kopp te och ett par mackor (hade juh missat att äta på hela dan!!) och lekte lite med smulis..

Nu har vi precis gått upp. Ska fixa lite frukost och sen blir det duschen. E lite seg idag, men jag har nog sovit för mycket.

xoxo /// J


Sommarlov...

Hej hopp!

Ja, nu har jag sommarlov som det så fint heter när man pluggar. Sista rycket i skolan skedde med ett litet diskussionsgrupparbete i tisdags. Vi blev klara ganska snabbt så jag bestämde mig för att jag rent tidsmässigt skulle kunna hänga på klassfesten senare på kvällen. Åkte hemåt men passerade gallerian på vägen och fick äntligen tag i ett par svarta kostymbyxor till ena jobbet i sommar. Kom hem och gjorde mig iordning för festen. Satte på mig svart klol med en grå, randig blus, kavaj och svarta pumps. Ja, jag är väl kanske lite väl strikt ibland, men för en gångs skulle hade jag annat än jeans och sneakers på mig. =)
Mötte upp J och R i slussen och vi tog bussen hem till Y som skulle stå för kvällens festligheter. Hon hade gjort mat och dessert och allt var verkligen helt toppen. Tyvärr kunde inte hela klassen delta, men vi som var där hade riktigt roligt.
Vid nio var det in till stan. Vi gick förbi Volvo Ocean Race, där vissa av våra klasskamrater arbetade, och hälsade på. Sen bar det iväg till nåt halvskumt ställe vid mariatorget där en annan ur klassen jobbar. Efter några glas där gick vi till femtiofyran. Och där blev det riktigt studsigt! Hahaha....
Kvällen slutade vid tre då femtiofyran stängde. Tog bussen hem och insåg att jag var full som en kastrull...

Vaknade igår morse med huvudvärk och magont. Fick direkt tanken "jag ska aldrig mer dricka"...haha...som om man någonsin hållt det?!  Tog en välbehövlig dusch och gjorde mig iordning.
Åkte in till Grappa och gick igenom lite detaljer inför kommande jobbveckor. Sen åkte jag upp till mitt "vanliga" jobb och kollade lite sommarschema. Sucka... Behöver jag säga mer? Trots att jag för två månader sen sa att jag tar semester i slutet på juli så är det ett problem eftersom jag inte kan jobba helg då... jag blir knäpp! Men självklart... Jag skiter i min inplanerade semester, ringer alla som jag bestämt saker med och avbokar hela skiten. För jag behöver juh inte få semester, eller?!

Idag är jag mest bara allmänt irriterad känner jag. Har inte sovit så bra inatt. Det känns inge bra att det alltid ska behöva vara ett problem när man ska vara ledig. Jag pluggar fem dagar i veckan, jobbar tre... Är det konstigt om jag behöver vara ledig ibland?  
Aja, nu ska jag försöka att skita i det... Sånt löser sig alltid. Det ska iaf bli superkul att jobba på Grappa i sommar. Men det blir mycket jobb nu de närmsta veckorna. Kommer jobba 17 dagar på raken nu. men det blir 17 roliga dagar. Jag tycker väl lite synd om Smulis bara som kommer få vara mycket ensam hemma nu, men om det går att lösa med nån som kollar till henne så vore det kanon.

Nu ska jag krypa ihop i soffan igen och fortsätta kolla på tv, det är juh inte direkt något väder för utomhusaktiviteter idag.

xoxo /// J

ajajaj...vad jag slarvar...

Hola!
Ja, då är det sådär underbart länge sen jag uppdaterade igen. Men jag har som vanligt haft alldeles för mycket att fixa med.

Efter begravningen i onsdags så har det varit lite tungt. Jag blir så j***a förbannad på min faster och hennes man. Så fort jag tänker på hur fruktansvärt illa de beter sig så börjar det koka i mig och mycket obscena saker vill ploppa ut ur munnen på mig. Så det gick åt ruggigt mycket energi åt att bara vara arg.
Lillasyster kom med hit i onsdags så vi gjorde varma mackor och myste framför teven en liten stund. Sen satte vi fart och pluggade.
Jag hade min hemtent i dryckes- och matkunskap. Så hela torsdagen satt jag och syrran och pluggade. =)
På kvällen gjorde vi lite tex mex och sen tillbaka med näsorna i böckerna.

Fredag förmiddag mailade jag in sista referatet och skickade in tentan. Sååå skönt att ha det avklarat. Sen har helgen förlöpt med en massa jobb. Jobbade nästan 40 timmar i helgen så jag var kraftigt mör när jag kom hem igår kväll. Sen så blev väl inte saken bättre av att jag tog ett par öl med S på femtiofyran på fredagskvällen...
Ja, det var en händeselös helg bortsett från några småsaker. Det har varit riktigt skönt att ha lillsyrran här, även om vi inte hinner umgås så mycket eftersom jag alltid jobbar när hon är i sthlm. Men hon tar hand om smulis åt mig och jag behöver inte ha så dåligt samvete över mina långa dagar hemifrån.

Idag var det skolan och föreläsning om öl samt ölprovning som gällde. På vägen hem solade jag så jag ska se lite fräsch ut. Kom hem och Smulan och jag kröp ihop i soffan och tvärslocknade. Vaknade efter en timme och har sedan dess tvättat, dammsugit och pratat med M och S. Ska alldeles strax ringa och terrorisera J en stund. Sen blir det nog sängen så jag orkar med morgondagen.
Sista rycket innan sommarlovet imorgon och det är så enkelt som en disskusionsuppgift som ska lämnas in. Sen är det slut på skolan för den här terminen.
Kommer bli skönt att bara ägna sig åt att jobba några veckor och sen blir det lite ledighet även för mig.

xoxo /// J

upsidaisy...vad tiden snurrar fort.

Ok, det var i torsdags jag skrev senast. Och idag har det varit onsdag. Fy på mig att uppdatera så otroligt dåligt.
så kort briefing om vad jag gjort senaste veckan...
Fredag - en helt vanlig dag då jag jobbade på kvällen. Var duktig och åkte hem efter jobbet. =)
Lördag - en väldigt vanlig lördag och jag jobbade långpass.
Söndag - en otroligt vanlig dag på jobbet. Lagom mycket att göra. =) Var lika duktig som på fredagen och åkte hem efter jobbet.
Måndag - Gick upp tidigt och åkte in till skolan för att hämta mina vinglas som efter alla vinprovningar verkligen behövde få en rejäl diskning. Solade på vägen mot Ica, där jag sedan handlade på tok för mycket mat, hehe. Kom hem och somnade till på soffan en liten stund. Var helt slut efter helgen. Sen tog jag en sväng ut till gallerian i jakt på en kostym, men det fanns verkligen ingen som passade. Varför ska det vara så svårt att sy byxor med lite utställda ben - jag hatar nämligen stuprör och raka ben - man ser bara tjock ut i sånt - och då menar jag på mer eller mindre alla!!! Men jag hittade iaf en skjorta och en blus - vilket ledde till ett smärre hål i plånboken.
På kvällen åkte J och jag ut till Heron och högg en pizza på Pizza Hut. Sämre service än där får man verkligen leta efter. Shit!!! Det var snudd på att jag bokstavligen skällde ut servitören - och allra helst hovmästaren efter noter!!! Vi hade ätit klart och satt med tallrikarna tomma i över fem minuter. Jag tog fram kortet för att visa att vi ville betala, men servitören var mer intresserade av att stå och snacka med sina polare som satt vid ett bord ett par meter bort än att ta hand om betalande gäster. Behöver jag tillägga att det var snudd på tomt i restaurangen?!
Det slutade med att jag lessnade och reste mig upp och gick bort till servitören. Fick frågan: "vad vill du?"
Ja, det var lika makabert som det låter. Så jag bara tittade på honom och sa: "Ja, jag skulle vilja betala våran mat" och servitören vinkade på hovmästaren som fick ta betalt. SJUKT!!!
Ok, vi va på Pizza Hut, men det innebär väl för fan inte att man ska få sämre service, eller?
Lätt griniga gick vi därifrån och upp till bion och såg "Natt på museet 2". Jaja, det var väl inte det bästa valet vi kunde ha gjort, men jag behövde ngt lättsamt efter helgen.

Tisdag
: Upp tidigt och iväg till skolan. Hade föreläsning fram till tre och satt sedan kvar och pluggade en liten stund. Gick förbi jobbet på vägen till tuben och hämtade min korsordstidning (ja, jag vet....) som jag lyckats glömma i helgen. Åkte ut till Globen och fikade med P och J.
Sedan åkte jag och J ut till Netonnet och fixade lite. Har kollat på tv - äntligen - och ska beställa en 50', ska bara få lite manlig, teknisk expertis med att välja rätt. haha...
Sedan bar det iväg hemåt igen och jag städade och plockade lite. Sent på kvällen kom J över och vi åt lite mat.

Idag har det varit en tung och aningen makaber dag. Farfars begravning. Jag orkar inte gå in på alla absurda detaljer kring detta ikväll, för då är risken att jag börjar spruta ut obsena dumheter...
Det var dock väldigt skönt att få ett avslut med farfar och jag är glad att han fick somna in utan att vara sjuk. Jag är otroligt tacksam för alla stunder vi haft tillsammans.

Sitter med en hemtenta nu och försöker jobba på så snabbt jag bara kan, ville bara kika in och uppdatera lite.

xoxo /// J

Den här veckan...

Ja, då ska jag försöka komma igenom vad jag har pysslat med den här veckan. Vi kom hem ganska sent i söndags kväll. Lillasyster, som följde med till sthlm, och jag gjorde te och smörgås och kröp ihop i soffan.
Måndagsmorgonen började med ett ryck då jag bokstavligen flög upp ur sängen när klockan ringde. Åkte till skolan och hade föreläsning hela dagen. Dessutom provade vi vin, champagne och spit, så jag var lite slut när jag åkte över till gallerian för att fika med lillsyrran. Vi köpte en varsin kaffe och jag unnade mig en kula glass och satte oss i solen. Sen gick vi igenom i stort sett alla butiker i gallerian i jakt på lite kläder. Syrran ville ha tag i en klänning till sommaren och jag måste som sagt hitta en kostym.
Men det gick inte så bra för oss. Så vi tog en promenad hem. Jag lagade lite mat, kassler fylld med philadelphia och ananas och till det åt vi en enkel sallad med fetaost på. Ja, det var riktigt gott.

I tisdags åkte jag till skolan för att arbeta på ett grupparbete. Sen var det hem och ge mat till smuliskatten och sedan iväg till Eskilstuna tillsammans med J för att äta middag hos hans pappa och fru. Riktigt roligt att få träffa dem igen. Har inte träffat dem på två år. Vi hade väldigt trevligt. =)
Väl hemma igen plockade jag undan lite och sen var det sängen som gällde.


Igår bar det iväg till skolan igen för att arbeta på grupparbetet. Åkte hem och matade Smulis, sov en halvtimme och sen åkte jag in och jobbade.
Som det ser ut just nu är mitt liv ganska tråkigt inrutat, vilket kanske märks. Men det är rätt skönt att vara hemma igen och tillbaka i min lite tråkiga vardag.

Idag har Smulan och jag legat på soffan, kollat på tv och ätit godis hela dagen. Jag har tvättat lite, städat i badrumsskåpet och gjort rent glasdörrarna till duschen. Slängde ihop pasta med köttfärssås till middag och sitter nu och kollar på Dodgeball. Orkar inte riktigt plugga ikväll, även om jag borde.
Som det ser ut så blir det bara jobb i helgen och jag ser fram emot det. Jobbigt att behöva vara ledig...tihi...


Slutet på sagan om landet...

Nu har jag verkligen slarvat med uppdateringen. Men det har varit en lite hektisk vecka om man bortser från dagarna på landet. Så nu är det dags att försöka gå igenom allt jag har gjort senaste veckan helt enkelt.
Vi börjar med förra torsdagen då, som inte innebar så mycket. Sov till ett på dagen och sen blev det lite korsordslösande och pluggande. Det blev som vanligt en promenad och en riktigt lång sådan. Vi gick hela vägen upp till den gamla kyrkogården men Smulan tätt efter oss. Det är verkligen jättefint däruppe.
   
På fredagen så åkte mamma och jag till Karlstad. Vi kilade in och tittade på deras nya kök i butiken. Jag ser verkligen fram emot att de ska göra om köket nu. Mamma förtjänar verkligen ett nytt kök.
Efter det åkte vi till våxnäs för att äta lite lunch... tihi... Det blev tunnbrödsrulle med mos och grillad korv. Ja, jag vet att jag slarvar alldeles för mycket. =)  Sen hade mamma läkartid så jag passade på att träffa Me och fika. Så skönt att få sitta ner i lugn och ro med honom. Otroligt hur mycket han har förändrats, samtidigt som han inte har förändrats...Men det känns väldigt positivt.
Sen kom mamsen och drack en kopp kaffe med oss och sen var det dags för shopping. Lillsyrran (http://zoyna.blogg.se) mötte upp oss. Men det blev inte speciellt mycket handlat. Jag köpte bara ett linne och en tröja. Måste verkligen ha tag i en kostym. Men efter att ha gått igenom i stort sett varenda butik i hela Karlstad konstaterade jag att jag inte kommer hitta någon där.

Mamma och jag åkte iväg til Maxi och handlade mat. På vägen hem ringde J och talade om att han var på väg till Värmland, men att han skulle sova hos sin bror, som skulle ha fest på fredagen, och sedan komma till oss på lördagen.
På kvällen åt vi god mat (all mammas mat är fantastisk) och drack lite vin. Var ganska trötta efter den varma dagen. Smulan och jag gick ner till sjön och satt på bryggan och bara njöt av den varma kvällen. Riktigt mysigt. Det är så otroligt vackert därute på sommaren. 


På lördagen satt jag ute i solen och pluggade, hjälpte mamma med lite förberedelser inför kvällen.
Det var sånt otroligt fint väder att vi bestämt oss för att det skulle bli grillning och kubb på kvällen.  J kom och vi fikade. Sen hjälpte han mig att baka en äppelpaj och göra vaniljsås. Vi hjälpte mamma att bära upp utemöblerna från källaren och sen var det dags att förbereda maten. Vi grillade kyckling med med rostad potatis och grönsaker. Mums. Till det avnjöt vi en Rioja Bordon '94 som J hade haft med sig.
(Kunde inte låte bli att lägga inte den här bilden på mamma och pappa. Det är så härligt att se dem tillsammans.)

Sen var det dags för kubb och mamma och jag utklassade J och pappa totalt, för att sedan bli totalt mosade själva.. haha.. men roligt var det.
J och jag tog en promenad, utan smulis dock som tyckte skogen var intressantare att smyga i. 
Sen drack vi lite vin och bara satt och pratade. Det var en sån där riktigt härlig varm försommarkväll. Ser verkligen fram emot fler såna den här sommaren.


På söndagen så var det dags att åka hem. Jag satt ute i solen och pluggade halva dagen, mamma rensade i landet och J och pappa var iväg och grejjade med båten.
Sen var det dags att åka hem till Stockholm igen. Så Smulan och jag tog farväl av landet för den här gången. Det har varit så otroligt skönt att vara där ute. Jag fick ett perspektiv på saker och ting som har hänt den här våren. Det har varit en väldigt tuff och jobbig period i mitt liv, men med lite andhämtning och avkoppling känner jag mig redo att ta itu med nästa etapp. Det finns fortfarande saker som är jobbiga, men det kanske blir lättare att ta itu med dem nu.

xoxo /// J