fundering...

Ibland när livet känns tungt... Själen känns ihålig... Hjärtat känns svagt... När man innerst inne mår så dåligt att man bara vill skrika rakt ut... Vad gör man då?

Livet har så mycket överraskningar hela tiden. Allt är inte positivt. Ibland önskar jag att man kunde vrida tillbaka klockan och bara vara fem år igen. Jag vet att jag skrivit samma sak tidigare. Men idag hade jag bara velat krypa ihop i mammas knä och fått vara fem år igen. Då det största bekymmret man har är att man gjort illa tummen i sandlådan. Men så är det inte i livet. Livet är hårt mot de hårda. Om det här var avslutningen på februari så vet jag inte om jag vill uppleva mars...

Alla beslut man tar är inte alltid de bästa för själen för stunden. Men kanske kommer det bli bättre.

xoxo /// J

önskning...

Idag önskar jag att jag kunde göra som Smulis...krypa ner i sängen igen och sova en liten stund...

xoxo /// J

det bästa som finns...

Hej!

En röst i natten...

Det finns inget mysigare än att komma hem sent en kväll. Prata med mamma i telefon hela vägen från jobbet och hem, för att mötas av en supergosig katt i dörren, ta en kopp te i köket med Smulan kurrandes på stolen bredvid. Prata med mamma i en timme till och samtidigt fixa och dona hemma. Gosa lite med Smulkatten. Sedan ta en kopp te till och ringa upp bästa tjejen (som precis som jag aldrig sover i tid) och snacka skit i en timme eller två till. Lägga mig på sängen och ha min spinnande kissekatt vid mina fötter. Känna att allt är bra, trots att dagen varit skitjobbig. Känna att det finns människor som älskar en, som uppskattar en, som lyssnar och förstår, även om man är gnällig. Som står ut med att man är gnällig vissa dagar. Som vet att man finns där när det är deras tur att behöva prata. Känna kärleken från Smulis som älskar en trots att man jobbat hela dagen.

Det är det mysigaste som finns...

xoxo /// J

Snökaos, fylla och jobb...

Hej!

Tisdag natt... Jag har haft världens slappaste dag hemma med min underbara Smulan. Idag har det inte gått i speciellt många knop.
Söndagen på jobbet var helt ok. Det var lite tråkigt mitt på eftermiddagen, men sen så kom middagsruschen igång och jag fick springa lite. Love it!
Trevligt att J och P kikade in på en öl och lite snack på eftermiddagen. Jag menar, vem vill inte snacka lite med ett par snygga och trevliga killar... =P

Efter jobbet så kilade jag och R över till grannkrogen för att ta en stänkare innan det var dags för den kalla och långa hemresan. Men tji fick vi när vetskapen om att det inte fanns någon nattrafik alls från stan. Superbt! R blidde fett berusad och drog medan jag, M och J gick ner till femtiofyran.
Efter det stack vi in till labbet. Lika bra att festa om man ändå inte kommer hem...haha...

Drällde hem runt halx sex måndag morgon, duschade och dunkade sedan huvudet i kudden. Vaknade och gjorde mig klar för att åka till jobbet. Dock till mitt stora förtret går det inga vanliga bussar. Går iväg för att ta ersättningsbussen ist för tuben... Innan jag kommit ens en tiondel av vägen till jobbet hade det gått en timme... Slutligen kom jag med en buss till Liljeholmen och efter två timmar kom jag till jobbet...stelfrusen och superless på SL...

Jobbade några timmar, drog mig fruktansvärt för att behöva ta mig ut igen och försöka ta mig hem. Gav slutligen efter och begav mig hemåt. Kom till Liljeholmen och insåg ganska snabbt att det var meningslöst... Över femhundra personer som stod och väntade på att komma med en buss. Folk sprang som galna mot de ankommande bussarna, halkade och ramlade. Ordningsvakter försökte styra människor åt rätt håll. Folk som skrek och svor över Sl:s hantering av detta. Ja, självklart så var jag också väldigt irriterad, men det är inte de anställdas fel att det blivit sådant kaos i Stockholm, det är SL:s ledning som är orsaken.

Nåja, efter en timme så fick jag äntligen en taxi hem...Det var verkligen värt pengarna...

Sen dess har jag försökt att ta igen lite förlorad sömn och städa upp hemma. Kändes fullständigt idiotiskt att ens försöka åka in till stan idag med tanke på kaoset som är i trafiken.

Nu är det nog dags att försöka komma isäng tror jag.
Natti

xoxo /// J

20100221

Godmorgon!

Dags att sticka iväg och jobba igen. Det här blev en lång helg på jobbet. Tror jag är aningen trött faktiskt, men har trots det fått sju timmar i min underbara säng innan det blev dags att ta en varm dusch och kladda på lite make.
Det är så fantastiskt att leva i Sveriges huvudstad där fem centimeter snö kan få hela staden förlamad...mer om detta senare...

Jag hoppas på en hektisk dag på jobbet med mycket att göra, men tar i säkerhetsfall med min korsordstidning...*ler* I övrigt så är väl livet som det alltid är på helgerna, jobba, sova, äta, gosa med Smulan. Dock inte party den här helgen, har alldeles för mycket att göra. Ha nu en riktigt bra söndag och njut av ledigheten.

xoxo /// J

20100219

Hej!

Frustration...över män...igen...

Jag förstår inte alltid mig på män. Visserligen kan jag förstå en del i deras beteende, men inte allt. Jag har träffat en kille en period nu. Ok, vi är/va typ tillsammans. Men en sak som jag inte kan förstå riktigt är att om han nu är intresserad av mig och vill ha en seriös relation, vilket jag inte vet eftersom han aldrig svarar ordentligt på en fråga, varför kan han då inte bete sig som en pojkvän. Men hur ska då en pojkvän bete sig? Ja, jag gillar iaf söta mess och långa telefonsamtal, tydligen var det inte hans stil. Dock har "relationen" varit lite lös vilket i sin tur resulterat i att jag sett mig mer som singel än som en partner. Rätt eller fel? Ja, tydligen fel.
Singellivet är definitivt underskattat. Förhållanden ja...vad ska jag säga... Det enda jag konstaterat av allt detta är väl egentligen att om en man är intresserad av mig...visa det då...för jag tar ingenting för givet...och behöver faktiskt raka puckar... Så det så!

xoxo /// J

bruten tå...

Hej!

Tydligen så är jag världens klantigaste människa, för nu har jag lyckats bryta en tå. Jag har gått och funderat lite på vad som ska hända det här året egentligen och tydligen så kommer det hända mycket saker har jag konstaterat efter bara en och en halv månad. En kort sammanfattning av året som gått hittills... Redan efter ett par dagar in på det nya året så blev en taxi jag åkte i påkörd av en annan taxi och jag fick en sträckning i nacken. Dagarna efter det insjuknade jag i halsfluss och låg hemma i åtta dagar. Sen var det dags för nästa omgång sjukdom efter bara tio dagar. Dock behövde jag bara vara hemma en dag för att jag tappat rösten. Sen ramlade jag i trappan på jobbet och stukade foten. Efter det så fick jag beskedet att min farmor är jättesjuk. T bröt foten bara dagarna efter. Och den här veckan har jag lyckats bryta en tå. Så det är kanske inte bara klantighet utan en jäkla massa otur. Frågan är då vad som ska hända resten av året, eller har jag klarat av allt dåligt på 45 dagar?

Jag har iaf precis kommit hem från jobbet och har satt mig vid mitt nya fina matbord. Mitt kök ser helt annorlunda ut. Det är verkligen kanonfint. Takbelysningen är på plats över köksbänken och det känns bara supermysigt nu. Nya gardiner och lite annat smått förgyller nu min tillvaro. Jag är sååå tacksam över den hjälp jag fått av mina underbara föräldrar. Tyvärr kom jobbet emellan lite igår, men åh vad mysigt att jag fick rå om dem en dag. Och jag är verkligen glad över all tid och energi pappa lagt ner på att skruva ihop stolar och bord samt grejjat med elen. Ska lägga upp nån bild snart. =)

Dagen på jobbet har varit kanon. Det har varit en positiv dag på många sätt, dock fel i kassan ikväll så all drille försvann..nåt skumt var det. Men men...det kan inte bli annat än fel vissa dagar...

Nu ska jag ägna mig åt min älskade smulkatt och njuta av mitt fina kök. Sov gott...

xoxo /// J

20100215

Hej!


Början på en ny dag. Har precis avslutat ett långt samtal med Ab. Så skönt att ha den underbara tjejen i mitt liv i vått och torrt. Det är så skönt att det finns någon som är precis som jag. Vaken på nätterna...haha... Tack för att du finns gumsi...och står ut med mina utspel över saker o ting... det är skönt att kunna ventilera sig till dig...

Det är väl dags för fröken att lägga sig ner och sova egentligen. Snart dags att gå upp igen dessvärre.
Sov gott...

xoxo /// J

 


20100214

Hej!

En dag som kallas alla hjärtans dag...tillägnad alla som har någon, alla som funnit kärleken eller blivit utbjudna. Om man talar om diskriminering så är detta verkligen ett sätt att mobba ut alla som lever ensamma. Nej, nu handlar det faktiskt inte om att jag är singel och lever ensam tillsammans med en katt. Det handlar snarare om den orättvisa som uppkommer gentemot oss singlar som faktiskt också vill ha en egen dag. Alla singlars dag kort och gott. En dag då vi får visa uppskattning gentemot oss själva genom att köpa oss en fin bukett blommor, ge sig själv en ask choklad, gå ut på restaurang och äta middag själva utan att varken ha dåligt samvete eller känna sig malplacerad just på grund av det faktum att man är ensam.
Det händer att jag köper hem en bukett blommor och ställer på köksbordet. Jag tycker att jag kan unna mig det. Men så får man frågan vem man köpt blommor till...ja, till mig själv...är det konstigt?

Däremot så går jag ytterst sällan ut och äter själv, vilket jag verkligen skulle vilja göra oftare. Det är riktigt trevligt att äta middag ensam, att ha någon som passar upp på en, men den där blicken...åh, jag önskar så att man slapp få den..."stackare...äta själv..." eller "oj, ensam tjej...fel på henne?"...
Faktum är att jag fick t o m den på McDonalds för tio dagar sedan...är det mig det är fel på då?

xoxo /// J


en röst i natten...

Hej!

Nyss hemkommen från jobbet...iklädd mysbrallor och slapp tröja...Har klippt smulis klor och gett henne mat och gosat supermycket. Jag vet att det är mitt i natten så jag ska alldeles snart lägga mig i sängen. Tänkte bara kika in och skriva några rader. Det har varit en dag som alla andra, varker mer eller mindre. Trött, bakis och glad har varit nyckelorden för kvällen. Fattar inte att jag fortfarande mår sådär efter gårdagens bravader. Men jag måste väl någon gång lära mig att fishshot inte resulterar i något bra dagen efter...

Imorgon kommer mamma och pappa till mig. Ska bli sååå mysigt att få pyssla om dem lite. Sen så ska pappa titta på elen åt mig, kanske får jag ÄNTLIGEN upp min takbelysning i köket som jag köpte för typ två månader sedan. Jag hoppas även på att vi kommer iväg och köper köksbord och stolar, kanske tom en ny tvättmaskin om vi får tid över... =)

Nej, nu ska fröken se till att komma isäng och sova lite så jag inte är helt färdig imorgon kväll utan orkar umgås lite med mina föräldrar.

xoxo /// J

20100213

Hej...
Idag är en tung dag för mitt stackars huvud. Det visade sig att jag visst drack lite mer igår än vad jag trodde, vilket har resulterat i viss trötthet och yrsel. Är iaf upp och har duschat, sminkat mig, plattat håret, lagt i en maskin tvätt och ska snart åka iväg och jobba. Varför lär man sig aldrig? Det spelar tydligen ingen roll hur gammal man än blir så blir man bakis mellan varven. Fast jag tror att de där femton kopparna kaffe och tre redbullen igår gjorde sitt till för att denna dag ska vara extra tröttis. Men men....vi hade iaf en riktigt trevlig kväll ute. Gick för ovanlighetens skull ner till femtiofyran efter jobbet för att sedan fortsätta in till labbet. Dock åkte vi hem innan stängning...Detta är något MYCKET ovanligt...normalt är vi nästan alltid sist ut... Bulle hem och sen nästan raka vägen i sängen...

Hur har veckan i övrigt sett ut då?
Ja, den har väl egentligen bara varit väldigt tröttsam. Har varit tufft helt enkelt. Jobbet har flutit på i sin vanliga lunk, dock har det varit många konstiga typer ute den här veckan, något som irriterar. T.ex. om jag nu står och pratar med en gäst, så kommer en gäst från ett helt annat bord fram, petar mig på armen och börjar prata med mig. Och då handlar det inte om att vi missat gästen utan vi var fullt medvetna om att hon satt vid det andra bordet ...Kunde hon inte vänta tills jag pratat klart med den gästen jag höll på med?

För att inte tala om idioter som tar springnotor. Det borde vara fängelse för sådana. Vi som arbetar i restaurangbranschen är rätt dåligt betalda och på de flesta ställena får man själv ansvara för springnotorna...vilket innebär att om jag får en springnota på 1000kr så får jag betala den ur egen ficka...kul att två dagars lön ska pröjsa någon annans öl... Fy skäms på alla som tar springnotor!!!!!!!!!!!
Har man inte råd att gå ut...GÖR DET INTE DÅ!

AHH!! Nu har jag nästintill avreagerat mig på idioterna ute i världen... tänker inte ens börja med släkten för då spyr jag troligen. Är fett less på dem också...

Nu tänker fröken åka till jobbet och jobba. =) Ha en kanoners kväll och ta inga springnotor, bråka inte med serveringspersonalen och drick med måtta...

xoxo /// J

Idag var en nya dag...

Hej!

Dagen har gått snuskigt fort måste jag säga. Låg visserligen och drog mig i sängen tills klockan var efter tolv. Klev upp, duschade och gjorde mig iordning och åkte sedan in till jobbet. Plockade om i ölkylarna, städade och sorterade kartonger i källaren och skrev om en skylt. Åkte till sjukhuset där T ligger med bruten och opererad fot. Satt där och försökte roa honom i några timmar. Åkte och solade, handlade lite och tillbaka till jobbet. Löste ett par knutar, åt en gulash och sedan bar det iväg hem. Så lätt kan man få tolv timmar att gå. Suck.

Nu sitter jag här med en kopp te i handen och känner efter hur jag mår. Känner en stor klump i halsen på grund av det som hänt farmor. Men jag är precis som min mamma, tar hand om alla andra först. En otroligt fin egenskap att ärva. Dock blir jag förbaskad på mamma för att hon alltid ska ta hand om alla andra och se till att de mår bra. Sällan som hon tar sig tid att ta hand om sig själv. Och så verkar jag bli precis likadan. Tänk om man kunde följa de råd som man ger till andra...


xoxo /// J

Rättvisa?

Vad i livet är egentligen rättvist?

Jag avskyr att det är så kaotiskt just nu. Mina vänner är ledsna, råkar illa ut, gör sig illa... mina nära och kära är ledsna...skulle inte 2010 bli ett bra år? För det verkar verkligen inte så...

Nattsuddigt

Hej!

Ja, då har jag varit dålig på att uppdatera igen. Sorry. Men som vanligt så är mitt liv lite halvt kaotiskt. Mycket som händer just nu. Men för att snabbt återkoppla till hur det sett ut de senaste dagarna. Hade som sagt en skön och avkopplande dag i fredags med lite bio och mys med Smulan. Jobbade i lördags och gick sedan ut efter jobbet. Först var vi på femtiofyran (skräll) och sedan åkte vi till klubben där det var fest. Kom hem halv sju, sju söndag morgon och rasade i säng. Söndagen gick sedan åt till att ta itu med beställningslistor och förbereda denna vecka på jobbet. A kom in till jobbet mot kvällen så jag satt kvar en bra stund och pratade med henne. Kom hem, tvättade och ramlade sedan i säng igen.

Igår (måndag) åkte jag in till jobbet för att ringa in beställningarna. Sedan skulle jag åka iväg till min älskade farmor som ligger kvar på sjukhuset. Men det blev ändrade planer, så jag satt kvar på jobbet till åtta och pratade med några vänner och sedan bar det iväg hem och dammsuga. Somnade i soffan innan tio...tror jag var lite trött.

Vaknade halv två och pratade en kort sväng med An innan jag kröp ner i sängen och tvärdog.

Idag klev jag upp ur sängen, läste ett mess från T och det visade sig att han brutit foten natten som gick. Typiskt. Pratade med An, gjorde mig iordning och åkte in till jobbet.
Kom hem bara för en liten stund sen och ska väl strax drälla i säng. Ska försöka komma iväg till jobbet relativt tidigt imorgon för att plocka om lite i ölkylarna då vi får in nya ölsorter imorgon. =)

Det var väl mitt liv i det stora hela. Lätt kaos...som vanligt...

xoxo /// J

sömnproblematik

Hej igen..

Ja, det är en sån natt som jag upplevt i stort sett varje natt den senaste månaden. Jag kan inte sova. Är så satans trött i kropp och själ, men får inte ro att somna. Ikväll kanske det inte är så konstigt med tanke på det som dykt upp under kvällens gång. Samtidigt som det gnager lite i mig med A. Har lite dåligt samvete för att jag inte orkade åka in till stan i slutändan.
Har kollat på en film och tagit itu med stryktvätten för att försöka fördriva tiden lite. Man tycker att jag skulle kunna somna hur lätt som helst, men juh tröttare man är, desto svårare är det.

Är faktiskt lite upprörd idag. På insidan. Förklarar nog sömnproblematiken...

xoxo /// J

det värker...

Det tog inte många minuter mellan mina inlägg den här gången. Nu blev min kväll ännu mera knas och inte alls som jag tänkt mig den sista vakna timman det här dygnet. Pratade med mamma för en liten stund sedan och farmor ligger på sjukhus. Det är visserligen ingen fara men det gör ont iaf. Tydligen har hon haft ont i magen som effekt av de mediciner hon äter och levern mäktade inte med dessa vilket gjorde att hon fått hjärtflimmer. Men situationen är stabil tack och lov. Stackars underbara farmor. Det finns få människor jag verkligen beundrar men hon är verkligen en av dem. Så otroligt stark och stabil som person. Jag är så tacksam över att ha henne i mitt liv. Nu håller jag tummarna för att hon ska bli bra snabbt.

xoxo /// J

surt sa räven...

Hej!

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Hade planerat att vi skulle haft tjejkväll idag. Redan på eftermiddagen började mina planer grusas. Så jag åkte iväg till gallerian för att hitta ett par nya kostymbyxor, då mina är fullständigt söndertrampade baktill. Men icke...det finns tydligen inga helt vanliga raka kostymbyxor att få tag i. Gick igenom tio butiker i jakten på dem. Men jag fortsatte in på Ica och handlade mat. Kom hem och bokade biobiljett då planerna ändrats drastiskt. Kom ut till Heron, hämtade min biljett och gick sedan för att äta lite.
Idag har jag gjort något otroligt ovanligt. Jag har ätit på McDonalds. Bästa QP:n.. Sedan har jag varit och sett Sherlock Holmes. Mycket bra film som började riktigt spännande. Tyvärr ebbade den ut lite på slutet och effekten av filmen avtog lite. Synd.

På vägen hem försökte jag få tag på Ab som avtalat för att vi skulle åkt in och mött upp A i stan för ett par glas. Men tydligen har hon tappat bort mobilen för jag får fortfarande inget svar. =( Så istället pratade jag med A och var precis på väg att byta om nu, när jag fick mess från jobbet. Så istället blir det en tidig kväll för min del. Imorgon blir det däremot tidigt till jobbet och jobba långpass. =)

Ja, saker händer fort i mitt liv och planerade saker förändras snabbt. Både positivt och negativt. Nu ska jag engagera mig i en ansiktsmask och min korsordstidning istället.

xoxo /// J

Veckouppdatering!

Hej!
Ja, nu har fröken haft en såndär hektisk vecka igen som inneburit att all form av uppdatering i bloggen blivit fullständigt lidandes. Hur har min vecka varit då? Ja, den började tidigt i måndags med att jag åkte in till jobbet. Vi hade en relativt bra måndag och det var roligt att jobba. Började dock få vissa huvudvärkskänningar som senare i veckan eskalerat i tre dagars migrän. Hela veckan har väl egentligen sett likadan ut. Från sängen och in i duschen, till jobbet och sedan hem igen till sängen. Det har sannerligen varit en ganska trist vecka, men det kan vara skönt det också. Mitt halsont har mer eller mindre gått över, men istället så har jag haft migränen. Ja, det verkar alltid vara något som är fel...sucka...

Efter jobbet igår så satt jag iaf kvar en stund och tog ett par baileys coffee...mumma... Supernajjs att få sitta och koppla av än stund, om än på jobbet. Fast jag är juh nästan där mer än hemma numera. =)

Idag blir det dock lite roligare. Jag har inplanerat en tjejkväll, vilket innebär att jag ligger lååångt efter mitt eget tidsschema. Vaknade för en timme sedan och har fortfarande inte lyft ett finger (ska dock börja nu). Det ska städas och göras fint hemma för tjejjerna och sen ska jag åka iväg och handla mat och vin. Det ska bli sååå mysigt!!!

xoxo /// J


njutning =)

Hej igen!

Sitter och kollar på Love.inc. Jag har fått en hel del tid att fundera de senaste dagarna. Kanske inte över så värdsliga saker utan snarare sådant som jag tror vi alla funderar på med jämna mellanrum. Är jag redo för kärleken? Finns den sanna kärleken? Ja, sådana triviala saker.
Kollade på en av min all time favorites igår kväll..  50 first dates med Adam Sandler och Drew Barrymore. Det kan knappast bli mer romantiskt än så.

Idag vaknade jag sent på dagen. Gick upp, åt frukost, tog en dusch och åkte sedan in till jobbet på eftermiddagen. Det var match så vi hade en del att göra. Hjälpte till under rushen och tog sedan itu med morgondagens beställningar. Handlade mat på vägen hem. Kom innanför ytterdörren och satte sedan igång med tvätt, dammsugning och skurning. Så nu är det superrent och fint!! =)


Efter att ha pratat med mamma i nästan en timme och vikt undan lite tvätt så har jag sjunkit ner i soffan tillsammans med en stor bytta tiramisuglass. Mmmums... Nog för att jag knappt tål mjölkprodukter men ååhh..vad det är värt lite magont ibland.
Det är skönt att luta sig tillbaka och bara njuta av livet ibland - trots allt som sker runtomkring en precis hela tiden. Att bara få sitter och glömma alla saker som oroar - även om det bara är tio minuter - är helt underbart. =)

xoxo /// J