Fundersamheter

Hej!

Japp, då har ytterligare en dag i mitt liv passerat. Och jag har inte åstadkommit speciellt mkt alls. Vaknade imorse med huvudvärk och illamående och insåg att det var lika bäst att ligga kvar i sängen. Gick upp och ringde min handledare vid halv åtta, sen åt jag frukost för att efteråt däcka i soffan. Vaknade igen vid ett. Släpade mig ur soffan o la i en maskin tvätt. Gjorde lite lunch. Köttbullar med mos o gräddsås. Va väl egentligen inte speciellt hungrig, men äta bör man... Slocknade igen.

Gick upp igen nån gång senare på eftermiddagen. Har lyckats tvätta en maskin till och byta sängkläder. Tog en promenad för att få lite frisk luft och passade på att handla lite. Inte mkt till mat här hemma längre. =(

Kom hem och gjorde te o smörgås. Kollade dubbelavsnitt av 2 1/2 män. Sen har jag äntligen orkat ta mig igenom högen med stryktvätt o kollat på Grey's. Kanske inte verkar som om jag är så jättedålig... *skrattar*... Men hur ofta är jag ens hemma så här en hel dag?

Och nu ska jag alldeles strax ta min snuviga näsa och febriga panna o krypa ner i sängen igen. Hoppas verkligen det går över tills imorgon. Inge roligt att vara hemma.

Natti...

xoxo /// J

Tisdag

Hej igen!

Ja, vad har jag då hittat på idag? Inte speciellt mkt för att vara helt ärlig. Försökte sova ut lite imorse. Åkte till hässelby så jag var där strax innan tolv. Har suttit och arbetat med Fazers grafiska enhetsmanual idag samt skapat en drinklista och en handmanual för drinkblandning till baren. Sen satt jag med det systematiska arbetsmiljöarbetet. Ja, det var lika upphetsande som det låter. Men väldigt intressant på sitt sätt. Jag tror jag kommer lära mig otroligt mkt utav det, trots att det inte är världens mest roliga läsning.
Fazer är en enorm koncern och ju mer jag läser om det desto mer förstår jag sammanhanget i de olika delarna.

Efter fyra åkte jag hemåt igen. Lagade middag, tvättade och dammsög. Sen däckade fröken i soffan, vilket förklarar varför jag är vaken nu. =( Så det blir inte många timmars sömn inatt inte.

Har fastnat i lite funderingar igen.


I've gotta take a little time.
A little time to think things over,
I better read between the lines.
In case I need it when I'm colder

In my life there's been heartache and pain,
I don't know if I can face it again,
can't stop now,
I've travelled so far to change this lonely life...

I wanna know what love is!
I want you to show me!
I wanna feel what love is!
I know you can show me!

gonna take a little time.
A little time to look around me,
I've got nowhere left to hide.
It looks like love has finally found me..

In my life there's been heartache and pain,
I don't know if I can face it again,
I can't stop now,
I've travelled so far to change this lonely life...

Pratade med Ab förut. Det känns verkligen som om hon och jag behöver den där tjejkvällen och bara sitta ner och ösa ur oss all skit. Varför ska det alltid bli så mkt svårare än man räknat med? Eller är det bara vi som får det att bli svårare än det egentligen är?

xoxo /// J

 


veckouppdatering...

Hej!

Ja, då är det verkligen dags för en av mina fantastiskt långa uppdateringar igen. Ja, den där uppdateringen som kommer så fort jag verkligen inte har haft tid att sitta ner och blogg. Tyvärr har jag väl inte riktigt tid den här gången heller, borde egentligen ligga i sängen. Men det började en låt på radion nu… och jag fylldes av en viss längtan att skriva av mig. Ganska skumt eftersom det är en ren kärleksballad och som vanligt så tror jag verkligen på kärleken. Jag anar viss sarkasm i mitt eget uttalande… hehe..

Sist jag bloggade var den 19:e. Det var en måndag så det är precis en vecka sen sist. Ja, den måndagen förlöpte på ett lite speciellt sätt. Tisdagen spenderade jag på min praktikplats på Hässelby slott. Jag har fått riktigt roliga uppgifter att jobba med så tiden sprutar på riktigt fort. Tisdag kväll åkte jag in till stan och tog ett par glas dagens. Riktigt trevligt. Jag tror jag har blivit betydligt mer social än jag varit på länge. Men det var nog på tiden.

Onsdagen vaknade jag på tok för sent…för ovanlighetens skull. Åkte ut till Hässelby och jobbade kväll. Var på slottet och hjälpte till med en konferensgrupp. Intressant kväll. =) Kom väl hem fram emot två på natten, slutkörd. Gick upp tidigt (sov typ två timmar) och åkte ut till Hässelby igen. Har jag förresten nämnt att det är över en och en halv timmes resväg?! Det suuuger lite lätt. Men det kostar att ligga på topp.

Var väl inte den allra piggaste under dagen. =( Men dagen gick och det blev dags att åka hem igen. Solade på vägen, vilket var riktigt skönt. =) Stannade till i gallerian och tog itu med lite småshopping inför helgens festigheter. Sen så kom jag hem och städade. Kröp ihop i soffan med lite godis och en kopp te.

Sov riktigt länge på fredagen och hann precis med att sola innan jobbet. Vi hade en rätt lugn kväll trots att det var lönehelg, men jag misstänker att kommande helg kommer bli betydligt värre. Kom hem alldeles för sent på natten. Började packa ihop lite saker och fick sova hela två-tre timmar innan det var dags att hoppa in i bilen och åka mot Karlstad. Vi stannade till i Södertälje och lämnade Smulan hos en tjejkompis till mig. Världens goaste tjej som kunde ställa upp med superkort varsel. (fick lite trubbel med min andra kattvakt på fredagen) Så hon ska verkligen ha ett stort tack!!!

ROADTRIP!!! Ja, som ni ser så har jag till och med fotat vägen vi åkte. SÅÅÅ himla roligt att åka iväg med syrran. =) Sen kanske jag ska tillägga att jag va fett speedad på koffein. Drack en kopp te hemma, sen en red bull i bilen och efter det stannade vi på en rastplats innan Örebro och drack kaffe och åt kärleksmums som syrran hade bakat.
Mycket mumsigt. Tihi. Vi rullade på igen och närmade oss vår destination för dagen. Väl uppe i lillsyrrans lägenhet gjorde vi en snabb tillfräschning innan vi åkte ner till stan för lunch och shopping. Vi hann springa på systemet och köpa vin och mousserande, kika runt lite i några butiker. Jag hittade en superfräsig jeanskjol på Esprit. Jag som aldrig använder kjol… och den här är dessutom kortare än knäna… Va aningen rädd för att jag skulle se ut som en fjortis men mina syrror övertygade mig om att så var inte fallet.


Mamma dök upp och vi gick bort till Vero för att äta lunch. Så himla härligt att få mysa med mamma. =)
Sen så hade hon med sig presenter från USA-resan. Varsitt paket från Victorias Secret… ja, ni kan juh gissa själva… (snygga underkläder). Jag åt en trevlig Bolognese till lunch, men det var rätt mkt mat så jag orkade inte äta upp, vilket typ aldrig händer… Men gott var det.


Sen så fortsatte vi vår vandring genom Karlstads butiker. Mamma köpte nya gardiner, nytt överkast och nya kuddar till det ena gästrummet hemma. När butikerna i city stängde åkte vi vidare ut till Bergvik för fortsatt shopping. Vi hittade jeans och jacka till lillsyrran. Sen så blev det fikadags, men innan det lyckades jag lägga beslag på en superläcker handväska i rödbrunt. Skitläcker till mina nya stövlar.


Efter en kopp kaffe och en massa skratt handlade vi mat. Mamma åkte sedan hem till pappa igen medans jag och syrrorna åkte till lägenheten för att göra oss iordning för en kväll ute på stan. =) Det blev riktigt tjejjigt (men dock så mysigt) med mousserande rosévin och dagens. Till middag åt vi ost och kex.
Sen var det dags att åka ner till Blue Moon Bar och göra krogen osäker…hehe.
Det blidde skumpa när vi kom dit och sedan ett antal färgglada drinkar. (dock inte lika många som sist, vilket jag tackar gudarna för idag) Efter mycket dans och många skratt (och ett antal fotografier där vi inte ser riktigt kloka ut) var det dags att åka hem och sova. Jag vet att jag la mig i sängen o sen sov jag tills det var dags att gå upp och äta frukost. Måste ha varit helt slut.

Innan vi lämnade Karlstad såg storasys och jag till att städa undan hemma hos lillsyrran. Sen packade vi ihop våra saker och satte oss i bilen för att åka tillbaka hem till Stockholm. Vi stannade i Örebro och käkade hamburgare på Max. Mums.

Vi passerade Södertälje och hämtade Smulis på vägen. Hon har nog haft det riktigt bra, fast borta bra, hemma bäst…Kom hem och packade upp, slängde i en maskin tvätt och tokdäckade.
Sen var det dags att gå upp och åka iväg till Hässelby igen och inse att nu har det passerat en vecka igen. Ja, det har hunnit hända en hel del kan man säga. På eftermiddagen åkte jag iaf hem, duschade och gjorde mig iordning för kvällens happening… AB:s födelsedagsfest. =)


Vi hade en riktigt trevlig kväll på TGI Fridays i Kungsan. Åt på tok för mkt mat (för att inte tala om desserterna) och drack några dagens. Men vuxen och klok som jag är åkte jag hem hyfsat för att sova. Det var riktigt roligt att få träffa lite bekanta ansikten. Och såå roligt att få gå på födelsedagsmiddag. Ja, de som känner mig vet att jag inte riktigt har haft så mkt tid över till mina vänner. Men det har verkligen blivit ändring på det nu. Goa vänner får man leta efter och jag tänker hålla hårt i mina. =)

Det är ibland så där när man hör en viss sång på radio och man får en helt underbar känsla som strömmar genom kroppen. Det behöver inte alltid betyda så mkt. Men den här gör det. Konstigt nog.

Nog med flum...

Xoxo /// J


sanningen...

Det finns de som säger att sanningen gör ont. Och ja, de har faktiskt rätt. Verkligheten är hård och kall. Jag lever i verkligheten varje dag. Jag hade hoppats så mycket. Trott att min dröm faktiskt skulle kunna gå i uppfyllelse. Men istället rycktes mattan undan under mina fötter idag. Det är länge sedan jag kände så här mycket ledsamhet över något. Jag har jobbat hårt för att komma dit jag är idag. Men vart kom jag? Jo, på ruta ett igen. Att bli ställd inför att tvingas göra ett val som jag inte ville tro skulle vara ett val. Att något jag hoppats på och drömt om skulle bli en annan verklighet. Det gör ont.
Ruta ett alltså...
Vad gör jag nu?
Strävan efter att få göra något mer av mitt liv. Drömmen om den plats där jag trivs som allra bäst. Jag har tre alternativ nu. Börja om från början, fortsätta där jag är idag, eller slåss för det som är mitt. Jag har alltid varit en "fighter". Det är klart jag tänker slåss. Men det gör ont när man jobbar så hårt för något och inte ens får chansen. Vart finns rättvisan?

Mitt huvud känns tungt och min själ är svag. Min inre styrka har fått sig en smäll som heter duga. Det är alldeles strax dags för sängen, men jag tror inte jag kommer somna inatt. Ett enda virrvarr av tankar och funderingar. Jag ställer mig hela tiden frågan vad jag gjort för fel, men kommer hela tiden fram till att det inte är jag. Förvirrande.
Verkligheten där ute är hård och kall. Tydligen klarade jag inte av det idag.

xoxo /// J

en dröm...

Som i en dröm har jag vandrat... jag funderade faktiskt när jag skulle vakna upp igen. För att säga sanningen så har jag vaknat. Jag såg sanningen i vitögat och insåg helt plötsligt att det bara var en dröm. En dröm jag trodde var för bra för att vara sann. En dröm som kommer fortsätta vara en dröm. Det blir så tyst och så tomt. Som om det knappt var en dröm utan en ren fantasi som jag föreställt mig drömma. Så långt från verkligheten. Så fantastiskt som bara en fantasidröm kan vara.

kan inte sluta tänka på...

...alla de härliga saker som livet faktiskt kan ge när man minsta anar det...

Hej..
Då var det dags för fröken att uppsöka kudden. Ska upp så tidigt som halv fem imorgon. Kommer inte riktigt ihåg när jag gick upp så tidigt senast. Måste varit typ sju år sen. *skrattar*

Har inte gjort i närheten av allt jag borde gjort idag. Det har varit mycket ryggläge på soffan. Men det var nog välbehövligt. Smulan har inte heller varit så superpigg idag, men lite bollkastning har vi hunnit med nu på kvällskanten. Ab ringde förut och så hade vi tio minuter härligt tjejsnack med skvaller. Har kanske inte varit superbäst på att snacka skit med vänner i telefon det senaste året och det sååå härligt att återuppta det. Sen så passade jag på att ringa upp E också och tacka för igår. Rolig tjej det där. Första gången vi träffades så talade hon om att jag var helt störd (i positiv bemärkelse) och att hon bara älskade det. Haha...

Ja, det var min dag i stora drag. Nu sitter jag här med en kopp te och ska snart lägga mig. E helt färdig efter helgen som passerat och kan faktiskt inte sluta tänka på hur livet faktiskt kan te sig när man minst anar det. Det är dock väldigt härligt att det är så.

xoxo /// J

sköna söndag!

Gomorron (eller middag)

Då har fröken klarat av etapp ett av dagen...kliva upp ur sängen. Vaknade tidigt imorse och insåg med sprängande huvud att åka till arlanda var helt uteslutet. Dock har jag sovit jättegott de få timmar som jag sov. =)
Gick upp för en timme sen lite drygt och har redan klarat av att handla mat inför veckan som kommer. Kom hem och har ätit frukost/lunch för en gångs skull och har nu intagit ryggläge i soffan med en godispåse och idolreprisen.

Gårdagen förlöpte utan några större anmärkningar. Jobbade på och hade lika roligt som vanligt på jobbet. =) När vi slutat gick gänget från jobbet ner till femtiofyran (för ovanlighetens skull). Tog ett par öl (o en shot, men skvallra inte för mamma) och snackade. Fick en chans att sitta ner och prata ordentligt med E. Hon är verkligen helt underbart galen. Sen dök även V upp och gjorde oss sällskap.
Tre var det dags att åka hem. Sen blidde det lite chill i soffan med en kopp kaffe. Undrar egentligen hur smart det är att dricka kaffe klockan fem på morgonen?
Sen var det sängen som gällde.

Så det har inte hunnit hända så supermkt det senaste dygnet. Hälsostatusen är aningen snuvig, men utan feber iaf, så det känns skönt.
Den här dagen kommer att bestå av tvätt, städning, lite papperssortering och prata med mamma, som äntligen är hemma i landet igen. =)

xoxo /// J


lördag =)

Gomorron!

Gårdagen var relativt lugn överhuvudtaget. =) Ganska skönt med en inte fullt så hysterisk kväll på jobbet. Borde kanske ha legat hemma och tagit det lugnt dock. Men trots omständigheterna mår jag betydligt bättre idag.
Åkte raka vägen hem efter jobbet och drack ett par koppar te innan jag somnade. Så intressant har mitt liv varit de senaste 24 timmarna. Hälsostatusen lyder: Viss antydan till feber, irriterande snuva och hosta. Dock har det fungerat med alla piller som jag stoppat i mig de senaste dygnen. =)

Idag vaknade jag som vanligt inte av klockan utan drog mig tills efter tio. Har duschat och kletat på mig "krigsmålningen", dammsugit och gosat med Smulis.
Det är dags att åka till jobbet igen om en liten stund. Hoppas på att det blir mycket att göra idag så dagen går undan. Risken är dock överhängande att det blir lugnt med tanke på att det är helgen innan lön. Men men, det visar sig väl.

Imorgon kommer äntligen mamma o pappa hem från USA. Ska bli såå skönt att ha dem hemma i svea igen. =) Har saknat att ha dem som bollplank. Funderar på att åka med ut till Arlanda och hämta dem imorgon, men vet inte om jag kommer orka. Måste typ sticka hemifrån vid halv tio. =( Men det visar sig.

Nu ska fröken se till att få på sig lite kläder o sticka iväg.
Ha en underbar dag!

xoxo /// J

Ojojoj...

Gomorron! (eller gomiddag egentligen)

Nu skulle man kunna påstå att jag har blivit förkyld på riktigt. Ja, jag vet att jag får skylla mig själv som inte ligger hemma i sängen o kurerar mig från första början utan istället är ute o springer på möten, shoppar och käkar middag. Men ibland så måste man se saker ut ett annat perspektiv. För OM jag inte hade gått på mötet igår så hade jag inte fått praktikplatsen. OM jag inte shoppat hade jag inte fått nya jeans osv... och OM jag inte gått ut och ätit middag igår, ja då hade jag inte fått en lika trevlig kväll. Så ur en positiv synvinkel så var det bättre att ta risken.

Det var verkligen supertrevligt igår. Missade nästan att äta för att vi pratade så mycket. Efter middagen åkte vi upp i skrapan och tog ett glas o snackade. Hade aldrig varit där så jag är väldigt glad att ha fått se den fantastiska utsikten. Ja, summan av kardemumman var en väldigt trevlig kväll.

Vaknade bara för en liten stund sen och insåg att det inte var sååå smart att springa ute hela dagen igår. Men men...jobbet om tre timmar. Det blir dock jäkligt lugnt den här helgen. Inge festande för fröken.

xoxo /// J


Still alive!

Hej!

Om jag säger att jag har haft lite mycket att göra nu igen, är det då någon som blir förvånad? Men det har trots allt bara gått sen i tisdags kväll sen jag sist uppdaterade. Försöker verkligen skärpa mig, men det är så mycket som händer hela tiden. =)

Hälsostatus: fortfarande sjuk. Jobbar febrilt på att inte snora så mycket. Har dock fått ont i halsen, men suger på Strepsils kontinuerligt. Febern har tack o lov inte blivit så hög än.

Igår var det dags för redovisning av vårt projektarbete. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag var inte alls lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Faktum är att jag kände mig ganska cool. Tills jag hade pratat första gången. Sen började benen skaka. Och när jag avslutat min sista del av redovisningen började det kännas som om jag skulle svimma.

Lunch intog klassen på Jimmy's, men det var faktiskt inte alls bra. Tyvärr. Sen så var väl alla jättetrötta misstänker jag och då blir man ännu mer kritisk. Feed-backen kändes bra. Och sen var det dags att börja röra sig hemåt. Gick förbi jobbet med menypärmen och tog ett par koppar kaffe med mina kollegor.

Väl hemma stendäckade jag i soffan. Tanken var att alla i klassen skulle samlas o fira avslutandet på projektet igår, men jag kände att jag verkligen inte pallade.
Vaknade vid nio och tog itu med lite tvätt och dammsugning. Sen var det bara att krypa ner i sängen igen.

Upp tidigt idag och gjorde mig hyffsat redo. Rättare sagt, så snygg som man kan bli när man e sjuk. Stack iväg runt halv nio och åkte till Hässelby slott där jag kommer göra min LIA de närmsta åtta veckorna. =) Det gick verkligen över förväntan. Min handledare verkar vara jättegullig men samtidigt väldigt målmedveten. Jag kommer få en lite speciell praktik med projekt att genomföra så jag ser verkligen fram emot det, trots mina bistra miner tidigare i veckan. Hon verkar verkligen ha hittat på uppgifter åt mig, på otroligt kort tid, som kommer att vara utvecklande och stimulerande. Så det återstår att se vad det resulterar i.

Efter detta åkte jag till gallerian och åt lite lunch och satte sedan igång med vansinnesshopping. *ler*
Jag har bla. inhandlat nya baggy-jeans och en päls.

Nu har jag nästan gjort mig klar för att åka in till stan och äta middag.
Det kostar verkligen att ligga på topp, men jag vet en fröken som kommer att ta sovmorgon imorron innan jobbet.

xoxo /// J

Vad hände???

Hej!

Kollade precis på klockan och insåg att det redan är över midnatt. Vad hände??? Shit pommes vad tiden går fort när man har roligt. Och med roligt menar jag...sitta och öva på presentationen tills imorgon.

Hur har denna dag förlupit då?
Gick upp - för sent som vanligt - och fick stressa iväg - som vanligt - men hann i tid till skolan - Yeyyh! Dock hade jag ont i halsen från det att jag klev upp ur sängen och det har inte blivit bättre under dagen. Kom iaf till skolan. Satt och arbetade på projektarbetet de första timmarna och färdigställde det sista som var att göra innan inlämning. Men mitt i detta så var jag och snackade med vår handledare för utbildningen, eftersom jag inte har nån praktikplats än - och praktiken börjar på måndag! Fy, blä och usch säger jag bara om detta. Men tänker iaf gå på den intervju jag har på torsdag med en positiv inställning. Och so what om det skiter sig?! Inte min huvudvärk längre...hehe... Fast jag har en back-up plan. Sucka.

Aja, vi blev klara med vårt arbete runt ett-tiden och lämnade in det. Men jag är fortfarande övertygad om att vi missat nåt i rapporten. (tänk om vi verkligen gjort det? shit...)

Vi gick ner till Jimmy's och käkade lunch idag, tog en dagens till...hör och häpna...fröken tog ett halvt glas vin till maten...mitt på dagen dessutom.. ojoj...*ler*
Efter lunchen stack gruppen hem till R för att fortsätta arbeta med presentationen. Det var fyra relativt ansträngande timmar, man kände verkligen att huvudet fick sig en törn. Men vi hade samtidigt roligt tillsammans. =)

Åkte hemmåt efter sju-tiden. Stannade till på jobbet och hämtade en menypärm. Kom hem, värmde på lite mat, (för smarta jag misstänkte att det skulle bli sent idag o gjorde matlåda igår) och kollade på desperate housewives.

Sen ställde jag mig o tog itu med stryktvätten. Suck vad tråkigt det är. Men måste göras. Skrynkliga skjortor är ingen höjdare. Efter detta så var det då dags att arbeta med presentationskorten och träna på vad jag ska säga. Ojojoj vad det inte kommer gå bra imorgon. Om jag har fått hjärnsläpp nu - vad kommer jag då inte ha imorgon?

Men det är iaf dags för fröken att krypa ner i sängen. E supersnuvig. Vet inte om det är en rejäl förkylning antågandes eller om det är det faktum att R har hund (allergisk) som är orsaken...eller kanske en kombination, vilket känns troligare. Ska ta o leta fram mitt medicinförråd i förebyggande syfte iaf.

E supertröttis...säng säng säng...

xoxo /// J


crash...

I sleep with the scars I wear that won’t heal

I’ve learned that nothing really lasts forever

I’m walking down this empty road to nowhere

I pass by the houses and blocks I once knew

My mama told me not to mess with sorrow

But I always did, I still do

I’m still breaking the rules


I feel the heat

and the tast of the kissing

Shattered by rain

and the wild holy war

I kick it up, I kick it down

 
Cos everytime I seem to fall down there

It’s a little bit funny

This feeling inside

How did I ever fall in love with you

I find the heart but then I hit the wall

Everytime I seem to fall in love

It has always been the same

That’s the call, that’s the game

That’s my real middle-name

and the pain stays the same 


Måndag...hatar måndagar...

Hej!

Vaknade idag med ont i halsen. Det var då jag insåg att måndagar aldrig för något gott med sig. Har varit sliten hela dagen. Dock gick halsontet över när jag kommit iväg imorse. Väl i skolan så var det bara att arbeta med projektet. Helt ofattbart att det ska lämnas in imorgon. Och som vanligt så sitter jag i sista minuten o skriver. Men det var väl kanske ingen nyhet. Klockan tickar dock.

Jag åt lunch tillsammans med R idag. Väldigt trevligt. Vi gick ner till Brasco och åt sallad. Man kan juh iaf försöka leva lite hälsosamt. =) Efter lunch var det bara att fortsätta med arbetet. Och helt plötsligt var klockan fyra. Sprang iväg till frisören. Åh...hon e så underbar. Jag går alltid därifrån nöjd. Och med ett leende...för hon är en så härlig person. Man kan inte annat än att le. Nyförlovad och med bröllopsdatumet utsatt. Jag är verkligen jätteglad för hennes skull.

Så nyklippt och med ett litet leende på läpparna åkte jag hemmåt. Stannade till o handlade lite papper till projektet. Kom upp med lite idéer i telefon med A. Kom hem och lagade lite mat. Köttbullar med mos o gräddsås. (det var den nyttiga starten på veckan) Dammsög och började skriva ut bilagor, vilket tog alldeles för lång tid.
Och nu sitter jag här med slutsatsen om projektarbetet. Har nån typ av hjärnsläpp för jag får inte fram ett enda vettigt ord. Vore så skönt att bli klar med det idag. Men jag misstänker att jag kommer få ge upp och krypa ner i sängen istället. Ta ett par alvedon o hoppas på det bästa.

Tills vi hörs igen...
 xoxo /// J


Weekend update!

Hej!

Dags för helgens uppdatering. It has been a crazy weekend! =) Sist jag hann uppdatera bloggen va i torsdags på dagen. Så vad gjorde jag i torsdags kväll? Åkte förbi gymmet på vägen hem.
Kom hem, åt mat, gjorde det sista på kalkylen till projektet. Somnade. =)
I fredags sov jag för länge...som vanligt. Men hann i tid och satt i skolan med projektet till lunch. Åkte hem, duschade, sminkade mig, fixade håret och hann städa undan lite innan det var dags att åka till jobbet.
Det var relativt mycket att göra. Men roligt, trots alla fulla idioter. Ja, det var tyvärr mycket idioter ute i helgen. =(
Kvällen gick hyffsat fort och sen var det dags att åka hem. Eller ner till femtiofyran o ta en öl... vilket slutade i två öl, en cider och en shot. Samt nya bekantskaper. Rökrutor är superba för nätverkande. Och ibland får man jackpot och lär känna nån med samma intressen och mål i livet. Ja, det kanske låter aningen skumt, men så är det tydligen i krogbranschen, man träffar likasinnade på krogen...haha. Om inte annat så kan man väldigt intressanta samtal i några minuter.  
Åkte hem vid tre, men somnade inte förrän halv sju-sju igår morse. Sucka. Så när jag gick upp igår (lördag) var det väldigt segt.

Men väl på jobbet så satte jag fart med rutinerna. En halvtimme efter öppning började jag hamna i skiten. Och sen satt jag bokstavligen i skiten. I flera timmar. Jisses vad med folk det var. Så dagen gick fort. =) Fick även chansen att jobba med den nya tjejen, vilket var riktigt roligt. Sen så hände det...jag slog nytt kassarekord!!!! Andra gången på en vecka. Och detta var självklart värt att firas. Så vi hamnade på femtiofyran igen. Haha. Öl, shots och mycket trevligt sällskap.
När femtiofyran stängde åkte vi in till Solidaritet. Superbt. Mer öl o shots...haha. Så jag kom hem halv sex-sex imorse. Hahaha...
Har sovit typ hela dagen, gick upp fem idag. Sucka. Så det har inte blivit mycket gjort här hemma idag inte. Har precis gått igenom lite ändringar i projektet. Men ska gå och sova alldeles strax.

I just love my crazy life!!!

Det är roligt när det händer mycket, även om jag älskar lugna hemmakvällar. Fast just nu är det en härlig balans mellan galenskap och seriositet.


Dags för en cigg o sen sängen.

xoxo /// J

Tordag dag!

Hej!

Slocknade totalt när jag väl kom i säng inatt. Vaknade av att syrran ringde. Tack sys! Har haft aningen svårt att komma upp på morgonen som skrivet.

Lillasyster...tack för att du finns. Menade inte att du betyder mindre...fast jag vet att du var lite ironisk i din kommentar. =) Kanske kan ringas snart igen?! Ser sååå mkt fram emot att träffa dig den 24:e. För den som inte vet så åker jag o storasyster från Sthlm till Karlstad för en liten syskonträff och lite bus på krogen. *ler*

Sitter i af i skolan nu. Va iväg till kemtvätten på lunchen och hämtade min trenchcoat som blivit räddad efter helgen spyattack. Jim är en lifesaver!!!
Tog en promenad tillbaka till skolan och passade på att njuta av utsikten över den rätt vackra stad jag bor i. Ja, sthlm är vackert. Lägger upp bilderna när jag kommer hem. =)

Nu är det dags att fortsätta med kalkyleringen!

xoxo /// J

Seriösare?!

Hej!

Utan en enda känsla. *skrattar*
Idag har jag suttit i skolan hela dagen. Efter det stack jag hem och bytte om till träningskläder. Smulis va otroligt osocial när jag kom hem så det var kanske lite bra att jag stack iväg till gymmet och tränade ett par timmar. Härligt värre. Har inte haft möjlighet att träna sen i torsdags. Har inte heller haft rätt fysik för att träna. Lite annat som kommit ivägen. =(  Men idag fick jag äntligen svettas lite igen. =)

När jag kom hem satte jag fart med maten och lagade en enorm kycklinggryta. Yum! Under tiden den stod och puttrade tog jag itu med en lååång varm dusch. Sen var det bara att hoppa ner i soffan och äta samt kolla på Grey's. Spännande värre idag.
Efter Grey's kollade jag faktiskt på nyheterna. Inte så vanligt på kvällen, men missade morgonyheterna imorse. =( Nu har jag bläddrat över till E! Och Girls of the Playboy Mansion.

Så med Smulis sovandes vid mina fötter i soffan sitter jag tillbakalutad och kopplar av lite. Skönt.
Hoppas bara att jag får sova inatt. Ganska välbehövligt efter dessa veckor utan sömn.

xoxo /// J

känsla

Hösten är så vacker. Den röda rönnen som fallit på marken. De gula och oranga löv som blåser i den kalla höstvinden. Natten har blivit längre. Kallare. Mörkare. Tystare.
Vandringen genom livet kortas ner för varje sekund. För varje löv som faller till marken.
Det känns som om det ibland inte spelar någon roll. Som om det vore sak samma. Jag har tänkt ganska mycket på något jag skrev för många år sedan, men som fortfarande stämmer. Det är det som är verkligheten. Så som det egentligen fungerar.

Idag har varit en vanlig dag. Det är alltid mycket som snurrar. Mycket som ingen annan kan förstå. Men det är å andra sidan aldrig nån som frågar. Aldrig nån som bryr sig. Men det gör mig inget. Det är bara tio veckor kvar nu. Haha. Skrattretande.

Tack kära storasyster för att du alltid ställer upp och finns där när jag behöver dig mest. För att du alltid har några minuter över att lyssna. Det värmer så i mitt hjärta att du är den du är.

Det blev ett lite konstigt inlägg idag. Men den här dagen har varit väldigt känslosam på insidan. Något ingen annan kanske förstår. Tankarna snurrar. Det har de gjort sen i fredags. Haha. Det positiva är att jag är på rätt spår. Det är kanske mer än vad andra tror och kan förstå. Haha. Den som bara visste. Fast det är klart...det är aldrig nån som frågar. *skrattar*

xoxo /// J

Weekend update!

Hej!

Dags för helgens update då.

I fredags var det skola som gällde på förmiddagen. Hade sovit jättedåligt på natten och var helt slut som artist. =( Men det var bara att bita tag i dagens uppgifter. Tjugo i tolv ringde min chef och frågade om jag kunde öppna. Underbart. Tanken var att jag skulle åka hem och sova en timme innan jobbet på kvällen, samt hinna sminka mig (som jag knappt gjort på morgonen) och fixa håret. Så det var bara att åka hem i förtid. På 40 minuter hann jag sminka mig, platta håret, dammsuga, packa ur väskan, packa i väskan, göra rent kattlådan. *skrattar* Sen var det bara att åka in till jobbet. Det var tack o lov lugnt den första timmen så jag hann äta lite pasta. Mums. Sen drog det igång och vi hade en hektisk och härlig kväll. Jobbade med S och vi hade såå roligt under passet.

Och nu till det vidrigaste jag varit med om... På tuben på vägen hem så satt jag bredvid en kille som satt o halvsov. Inget som man bryr sig så mycket om när det är sent fredag natt. Men helt plötsligt började han spy rakt ut...och på mig... Sååååå äckligt! Så min älsklingsväska är troligen utom räddning och min nya jacka...sucka... är på kemtvätt. Hoppas hoppas hoppas att den går att få som ny igen. Så när jag kom hem och tog jag ett glas vin för att lugna nerverna. =) Somnade alldeles för sent och vaknade tidigt på morgonen igen.

Och så var det lördag.
Dagen började med en varm dusch, make-up och ett par koppar te. Var riktigt trött då jag inte sovit så mycket på hela veckan. Första halvtimmen var det helt lugnt. Sen började det regna. Sen kom folket. Underbart! Det var bara jag och S som jobbade fram till fem. Och vi hade hela restaurangen med matgäster själva...och det var under kontroll. Jag gjorde en hel dagskassa på två timmar. Det är det är roligt att jobba. Satt heller aldrig i skiten, vilket var så härligt att uppleva när man har så mycket att göra. Fem så kom A-B in och mer eller mindre löste av mig. Skönt med lite andrum. =)
Men den hektiska dagen fortsatte och det tog bra många timmar innan vi kunde börja koppla av lite och faktiskt hinna andas emellanåt.

Vid elvasnåret så inser jag, efter en saldocheck, att jag är på väg att sätta säljrekord. Blev såå peppad! För att inte tala om hur peppad A-B blev. Roligt när andra gläds med en. En timme innan stängning satte jag nytt rekord!!!!! Och chefen blev riktigt nöjd! Det var mycket skratt och "high-fives". Och ett löfte om skumpa. =)
Så när vi stängt för kvällen och städat undan skålade vi tillsammans. Alla gjorde verkligen sååå bra ifrån sig. Det är så underbart roligt att jobba sådana dagar, när alla har roligt och man arbetar som ett team.
Tyckte det var trevligt att få kredd för ett väl gjort arbete. Det är inte ofta man får det, men nu vet jag verkligen att det man gör uppskattas. =) Så tack till chefen för att du visade det!

Efter ett par glas skumpa drog vi ner till femtiofyran och festade vidare med öl och shots (den underbara mixen är förklaringen till den efterkommande huvudvärken).

Det var inte riktigt planen från början. Skulle ha gått ut med T på Bishop Arms och druckit ett par öl, men istället gjorde han oss sällskap. Tack för det! =) Dessutom stötte vi på ett gäng holländare som vi haft som gäster i helgen och de festade även de med oss. Jag har inte haft så roligt på länge.


Klockan halv sju imorse kom jag äntligen i säng. Så denna söndag har varit sååå seg. Gick upp och handlade på eftermiddagen och sen dess har jag ätit, sovit lite i soffan, tvättat, dammsugit, lekt med Smulan och ätit lite mera. =)
Har även pratat med båda mina systrar och kollat läget med dem. Skulle juh ha åkt till storasyster o käkat bullar idag, men jag var aningen för bakis tyvärr. Har pratat med mamma o pappa också som är i USA o reser runt för tillfället. Skönt att allt var bra med dem också. Är väldigt glad för deras skull, att de har möjligheten att resa runt som de gör.

Nu har klockan passerat läggdags för länge sen. Så det är väl dags för fröken att hoppa i säng.
Natti, sov gott..

xoxo /// J

Kaos?!

Hej!

Hinner inte skriva så mkt just för stunden. Tänkte bara kika in o tala om att jag lever. De senaste trettio timmarna har varit lite kaos i mitt liv...för ovanlighetens skull. I'll tell you more about it later. Sucka.

Ska iaf iväg o jobba idag. Har långpasset. =) Men har verkligen noll lust. Fast det är skönt att vara på jobbet o tänka på annat.

Ha en bra dag!

xoxo /// J

Tomrum och evig oändlighet


Likt en drömmare stirrar ut i tomma intet
gör själen även så
Vetskapen om allt det förbjudna
får mitt hjärta att slå

Det som finnes i detta tomrum
skall snart förgås
Ett liv i all oändlighet odödlighet
kan liknande fås

Drömmaren söker svaret på frågorna
och finner det snart
Men i all dess sköna hämdlystnad
något väldigt klart

Tomrummet fylls av evig energi
tar inte slut en dag
Själen i all dess skinande ära
är aldrig svag

Tomrummet har utplånat den evige drömmaren
stark som få
En evig oändlighet av drömmar vaknar
syns först då


somewhere...


When this began
I had nothing to say
And I get lost in the nothingness inside of me
I was confused
And I let it all out to find
That I’m not the only person with these things in mind
Inside of me
But all that they can see the words revealed
Is the only real thing that I’ve got left to feel
Nothing to lose
Just stuck, hollow and alone
And the fault is my own, and the fault is my own

I wanna heal, I wanna feel what I thought was never real
I wanna let go of the pain I’ve felt so long
Erase all the pain till it’s gone
I wanna heal, I wanna feel like I’m close to something real
I wanna find something I’ve wanted all along
Somewhere I belong

And I’ve got nothing to say
I can’t believe I didn’t fall right down on my face
I was confused
Looking everywhere only to find
That it’s not the way I had imagined it all in my mind
So what am I
What do I have but negativity
’Cause I can’t justify the way, everyone is looking at me
Nothing to lose
Nothing to gain, hollow and alone
And the fault is my own, and the fault is my own


ledsen...

Hej!

Det är en dålig dag idag.
Jag är ledsen.

Det är inte så ofta det händer. Men det kom precis över mig hur jävla orättvist livet kan vara. I vintras försattes jag i en situation där jag blev tvungen att välja. Jag gjorde det valet som jag trodde var bäst för mig - då. men man får fan aldrig kredd för hur mycket man än försöker gå vidare i livet, trots all skit som kommer över en. Jag får aldrig höra att jag är duktig som klarar av att jobba varje helg och bara ha en dag i veckan ledigt (numera). I våras o somras hade jag inte ens en dag på två veckor ledigt. Och vad får jag för det?
Jag slits ständigt mellan skolan o jobbet. Har dåligt samvete gentemot Smulan varje dag. Men om jag inte jobbar har jag inte råd med min utbildning.
Ibland skulle det bara vara skönt med nån som klappade en på axeln och talade om att man var duktig som orkade med allt. Men det är aldrig nån som ser hur mycket man försöker. Det är aldrig nån som ser hur ont det gör på insidan. Det är aldrig nån som ser att man kanske skulle behöva den där klappen. Allt som syns är ett skal.
Nog med självömkan. Men det är så det känns idag.

/// J